Delitev točk na tekmi med Rudarjem in Krškim

Rudar je v prvi domači tekmi v spomladanskem delu prvenstva 1.B DRL gostil ekipo Krškega. Na prvi medsebojni tekmi v jesenskem delu prvenstva so igralci Krškega visoko premagali Rudarja z rezultatom 41:34. Po uspešnem začetku spomladanskega dela prvenstva, Rudar je vknjižil dve zmagi na gostovanjih v Gorišnici in Sevnici, so imeli domači dobro popotnico za revanširanje Krčanom za poraz v Krškem.

Tekma je bila prava prvenstvena tekma, izenačena skozi celotno srečanje. Tekmo so bolje odprli gostje in povedli s 4:1, a so domačini povezali svoje vrste in v nadaljevanju odigrali odlično in si v prvem delu priigrali tri zadetke prednosti (16:13). V drugem delu pa so gostje izkoristili določene napake Rudarja in si za končnico tekme priigrali dva zadetka prednosti. Kljub igralcu manj so domačini pokazali pravi karakter in si z delnim izidom 3:0 za zadnjo minuto priigrali minimalno prednost. Za izenačenje je poskrbel Sobotič z linije 7m. Rudar je še imel zadnji napad, ki ga ni realiziral in na koncu sta si ekipi razdelili točki. Pri domačih je 8 zadetkov dosegel Lenart, pri gostih pa 10 zadetkov Ban. Vso dogajanje na tekmi je v foto objektiv odlično ujel Ečo Marin.

Rudar je zelo uspešno začel spomladanski del prvenstva in v treh tekmah osvojil 5 točk. Pred njimi je gostovanje pri ekipi Škofljice, ki je v prvem delu odnesla točke iz Trbovelj. Veliko argumentov za ogled tekme, ki bo v soboto, 25.02.2017 ob 1900 v ŠD Škofljica. Srečno Rudar.

POROČILO S TEKME

RD Rudar – RK Krško 30:30 (16:13)

Trbovlje, 17.02.2017 ob 2000, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Dejan in Igor Ivančič, delegat Lah

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec 3, Ravkič, Gjerek 4, Ranevski 6 (1), Sendelbah 2, Kozinc 3, Kovač 2, Radulovič, Hočevar 2, Habjan, Krajnc, Novak, Žagar, Lenart 8; trener: Jaka Keše

RK Krško: Zorič 3, Romih, Škafar 1, Sobotič 5 (1), Dragan 2, Kastelic 5, Pajič, Novak, Glaser 2, Vovk 2, Ban 10 (5), Škalički; trener: Igor Povše

Sedemmetrovke: RD Rudar 1 (5); RK Krško 6 (6)

Izključitve: RD Rudar 8 min; RK Krško: 4 min

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top