Debaterji v Istanbulu

V Istanbulu je med 13. in 20. junijem potekalo evrazijsko debatno tekmovanje srednješolcev, na katerem se je v prvih osmih krogih spopadlo preko sto debaterjev iz Evrope, Azije, Afrike in Avstralije.

Iz Slovenije so se turnirja udeležile  tri ekipe iz debatnega kluba Logos Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Prva ekipa v sestavi Anja Javorič, Ajda Lisec in Ajda Herman, se je spopadla z vrstniki iz Pakistana, Romunije, JAR, Bangladeša , Turčije in Švedske. Druga ekipa v sestavi Rok Hafner, Kevin Korbar in Martin L. Štrovs se je pomerila s Turki, Nemci, Korejci, Američani, Avstralci, Poljaki in Švedi. Tretja ekipa Logosa pa se je pomerila s Pakistanom, Singapurjem, Češko, Avstralijo, ZDA.

Slednja ekipa, ki je nastopila v sestavi Barbara Švagan, Neja Berger, Peter Adamič, Kristina Rožanc se je nato uvrstila v osmino finala kot druga najboljša evropska ekipa. Tu se je pomerila s Švedsko, jih premagala in se nato v četrtfinalu pomerila še s Singapursko ekipo, ki je zmagala in v zaključku postala zmagovalec turnirja.

Ekipe Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje so se odlično odrezale v smislu rezultatov, dokazale pa so tudi, da je pred njimi zares obetavna prihodnost, saj so premagovale tako druge reprezentance kot mnoge države, kjer je angleščina uradni jezik.

Avtor članka in fotografije: Jakob Štrovs

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top