DDT – vpis v gledališki abonma 2016/2017

Abonma je sestavljen iz 6 predstav profesionalnih gledališč. Abonmajske predstave bodo potekale ob torkih ob 19.30.

VPIS:
Dosedanji abonenti lahko obnovite abonmajski sedež od 1. do 9. septembra 2016.

Novi abonenti ste vabljeni k vpisu od 1. do 23. septembra  2016 oz. do zasedbe mest.

CENE:
Abonma lahko plačate v dveh obrokih:
1. obrok ob nakupu abonmaja (gotovina)
2. obrok december 2016 (položnica)

Odrasli                                              70 €
Upokojenci, študentje, dijaki         65 €

Cena vstopnice posamezne predstave za izven v sezoni 2016/2017 je 15 €.

KLUB B – člani kluba imajo pri nakupu abonmaja popust v vrednosti 10 €, pri nakupu vstopnic za izven 5 €.

Informacije, vpis in prodaja:
Vsak delavnik v dopoldanskem času od 9.00 do 12.00  v tajništvu, na telefonski številki (03) 56 33 481 ali po elektronski pošti ddt@siol.net  in

vsak dan od 17.00 do 20.00 na kino blagajni, na telefonski številki (03) 56 33 482 ali po elektronski pošti blagajna.ddt@siol.net.

Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje.

1. predstava

torek, 18. ali 25. oktober 2016 ob 19.30
Gašper Tič: TRIO
komedija
Gledališče Koper
Režiser: Jaka Ivanc
Igrajo: Uroš Smolej,  Daniel Dan Malalan,  Rok Matek
Trajanje:  1 ura 30 min
TRIO – 2. mesto na letošnjih Dnevih komedije v Celju

“Smeh od začetka do konca predstave!”
Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju druži ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju oporoke po očetovi smrti. Donatella si obeta največji delež in hoče začeti s “solo” kariero …
Komedijska mojstrovina izpod peresa Gašperja Tiča in v vrhunski izvedbi Uroša Smoleja, Daniela Dan Malalana in Rok Matka, v glasbeni uspešnici s petjem in plesom za tri sestre (ja, prav ste prebrali …).

2. predstava

torek, 22. november 2016 ob 19.30
Nejc Gazivoda: MENJAVA STRAŽE
komična drama
MGL
Režiser: Nejc Gazivoda
Igrajo: Nina Rakovec, Gašper Tič, Domen Valič, Uroš Smolej, Janez Starina, Tjaša Železnik, Milan Štefe
Trajanje: 1 ura 40 minut, brez odmora

Menjava straže je drama o tem, kako preživeti spremembe, kako se soočiti s tistim, kar nas boli in preganja. Tudi o tem, kako vso to bolečino skrivamo in zapiramo vase, dokler ne zberemo poguma, da se z njo soočimo, ali pa dokler nas ne zaduši.
Menjava straže na začetku deluje kot situacijska komedija, skozi vsako dejanje pa tone globlje v otožnost in melanholijo, in to vse do zaključka, ki stre srce tako gledalcem kot likom. Pusti sled tako na koži kot nekje globoko pod njo. Tako zunaj kot med štirimi stenami. A ta lokal, točno ta, nekje v mestu, ki ni namenjen nikomur, ima okno. In skozi njega lahko pogledamo vsi.

Nejc Gazvoda je tekst napisal posebej za MGL, po njegovih besedah pa so ga navdihovali navadni ljudje s človeškimi stiskami, kar je in bo vedno aktualno.

3. predstava

torek, 6. december 2016 ob 19.30
Iztok Mlakar: PAŠJON
drama
SNG Nova Gorica in Gledališče Koper
Režiser: Vito Taufer
Igrajo: Iztok Mlakar, Radoš Bolčina, Nejc Cijan Garlatti / Matija Rupel, Tjaša Hrovat, Rok Matek, Igor Štamulak, Žiga Udir, Gorazd Žilavec
Inštrumentalni trio: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal
Trajanje: 2 uri 15 minut z odmorom

Čeprav naslov Pašjon neposredno aludira na formo srednjeveške duhovne drame, ki je lahko vsebovala tudi komične elemente, Iztok Mlakar izpisuje Kristusovo življenje, delovanje in trpljenje v svojem izvirnem komičnem žanru z značilnim narečnim govorom in prepletom dramskih prizorov s songi. V trinajstih prizorih in prologu svobodno interpretira legendo o Kristusu, le da tokrat z besedami nekoga, ki mu pri pripovedovanju evangelija do zdaj niso dali priložnosti, da bi spregovoril.
Pašjon je napisan z vsem spoštovanjem do svetopisemskega izročila, saj Iztok Mlakar pri pisanju za oder enako kot v svojih songih razpostavlja človeške vrline in »vrline« rahločutno, z ostrim švrkanjem, a vselej tudi s srčnim razumevanjem. Ob soočenju z religiozno in zgodovinsko temo se Mlakar ozira nazaj s točke, na kateri smo danes. Ključno ob ugledališčenju Jezusovega življenja je navsezadnje prav vprašanje, kako bi Odrešenika in njegove vrednote danes sprejeli, ko je družba enako razslojena na obubožane in bogato družbeno elito. Koga bi Jezusova ljubezen prevzela, navdihnila z upanjem, očarala … koga prestrašila in ogrozila? Kdo bi mu želel slediti, kdo izrabiti, kdo križati?

4. predstava

torek, 24. januar 2017 ob 19.30
Vinko Möderndorfer: NOSTALGIČNA KOMEDIJA
nostalgična komedija
SLG Celje
Režiser: Boris Kobal
Igrajo: Anica Kumer k. g., Evgen Car k. g., Tanja Potočnik, Bojan Umek, Liza Marija Grašič, Aljoša Koltak, Barbara Medvešček, Igor Žužek
Trajanje: 1 ura 15 minut, brez odmora
Komedijanta večera na Dnevih komedije v Celju 2016: Anica Kumer in Evgen Car

Nostalgična komedija je preplet prizorov iz treh različnih obdobij v življenju nekega para, je življenjski obračun para, ki se vsak po svoje spominjata istih dogodkov iz njunega skupnega življenja. Spoznamo ju kot mlad, zaljubljen par, v zgodnjih srednjih letih, ko ustvarjata družino, in kot ostarel par, ki je uspel previhariti vse življenjske viharje. Spoznamo, kaj ju je združevalo in kaj ju je razdruževalo, poglobimo se v njun odnos, težave in radosti njunega življenja.

5. predstava

torek, 14. februar 2017 ob 19.30
Ljudmila Razumovska: DRAGA JELENA SERGEJEVNA
triler o šoli izsiljevanja
SNG Nova Gorica
Režiser: Alen Jelen
Igrajo: Stannia Boninsegna k. g., Nejc Cijan Garlatti / Vito Weis k. g., Andrej Zalesjak, Maša Grošelj k. g., Žiga Udir
Trajanje: 1 uro in 20 minut in nima odmora

Zgodba o moralnih in etičnih vrednotah
Štirje dijaki pred maturo presenetijo svojo profesorico matematike in ji nenapovedano pridejo domov voščit za rojstni dan. Na prvi pogled ganljiv obisk pa se nepričakovano preobrne. “Gre za trk dveh generacij. Na eni strani imamo starejšo profesorico, ki je ‘stare šole’, steber starih humanističnih vrednost, poštenosti, delavnosti, vztrajnosti, človeškega dostojanstva, na drugi strani pa skupino dijakov, ki bi rada z malo dela dosegla uspeh v šoli in kasneje v življenju. Dijaki so pričakovali, da bodo od profesorice z lahkoto dobili to, po kar so prišli, vendar se stvari obrnejo drugače.

6. predstava

marec 2017
Josif Brodski: DEMOKRACIJA!
komična drama
SNG Drama Ljubljana
Režiser: Matjaž Zupančič
Igrajo: Jernej Šugman, Bojan Emeršič, Jurij Zrnec Gustav, Silva Čušin, Barbara Ribnikar
Korepetitor: Joži Šalej
Trajanje: 115 minut, z odmorom
Komedijant večera na Dnevih komedije v Celju 2016: Jernej Šugman

Igra Demokracija! (1991) je nastala v času po padcu železne zavese in govori o majhni totalitarni državi, ki mora zaradi novih zgodovinskih okoliščin z dekretom čez noč uvesti demokracijo. Brodski črpa tako iz svoje izkušnje življenja v totalitarizmu kot iz svojega pronicljivega opazovanja paradoksov tako opevane zahodne demokracije. Tranzicija je idealen čas za zlorabo demokracije in za zadovoljevanje osebnih, predvsem materialnih interesov politične elite, ki se je znašla pri viru bogastva, medtem ko množicam »velikodušno« meče drobtinice s svoje mize. Duhovita in nenavadno zapisana igra Brodskega je jedka politična satira in več kot to – je odkrito in neprizanesljivo razmišljanje o mehanizmih, ki poganjajo postmoderno družbo. Padec ideologij je potegnil za sabo tudi padec idealov, ostali so le še tržni mehanizmi.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top