Danes prispejo mladi iz Francije!

Tudi letos je 9 osnovnošolcev ter srednješolcev trboveljskih šol in dve spremljevalki odpotovalo v Sallaumines. V Franciji so preživeli 14 dni nepozabnih počitnic s katerih so se vrnili v četrtek, 12. julija.  Obiskali so Pariz, teden so preživeli na francoski obali, v bližini Mt.St. Michela, šest dni pa v Sallauminu z mladimi Francozi, sprejel jih je tudi župan, obiskali so Mladinski center, klub mladih in vodni park.

Francoska skupina prispe danes zvečer (16. julija), jutri jih bo sprejel župan, potem odpotujejo v tabor mladih Mojca v Dolenjskih toplicah na »Angleške počitnice«. V soboto gremo v Strunjan, na naši obali bodo ostali pet dni, zadnji štirje dnevi pa so namenjeni srečanju z mladimi iz Trbovelj, obisku Ljubljane, Postojnske jame in Bleda ter Bohinja. V Sallaumines se vrnejo v ponedeljek, 30.julija.     

 

Naj spomnimo: Občina Trbovlje je že 48 let pobratena s francoskim mestom Sallaumines, po katerem se imenuje naselje v Trbovljah, v kraju Sallaumines v Franciji pa je ena izmed ulic poimenovana “Trbovlje”.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top