Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Trbovlje

Minulo soboto smo trboveljski čebelarji na podeželski tržnici, ki poteka v okviru praznovanja občinskega praznika, ponujali občanom letošnji med in ostale čebelje pridelke. Nekaj dni kasneje pa smo odprli svoja vrata in predstavili delovanje našega društva.  Četudi je bi uradni dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev za letošnje leto določen za 20. april, smo se trboveljski čebelarji odločili, da tako kot vsa minula leta tudi tokrat odpremo vrata našega društva v mesecu juniju, ki velja v našem mestu za praznični mesec.

Osnovni namen takega dogodka pa je ozaveščanje javnosti o pomenu čebel za človeštvo. Medonosna čebela ima izredno pomembno mesto v naravi, še predvsem ko govorimo o raznih kmetijskih kulturah. S svojo aktivnostjo čebele v naravi pomembno vplivajo na proizvodnjo hrane, tako za človeka kot za živali, raznih industrijskih surovin, kakor tudi na človekovo zdravje in druge dejavnike življenja. S tem se pridružujemo več kot 125 čebelarskim društvom, ki na tak način promovirajo svojo dejavnost in prepoznavnost v lokalnem okolju.

Trboveljski čebelarji smo veseli, ko nas ob tem dogodku na mestni tržnici obiščejo občani našega mesta, še posebej pa smo veseli malih radovednežev iz trboveljskih otroških vrtcev, ki o čebelah vedo povedati že marsikaj. Seveda pa je bila vsem najbolj zanimiva prava čebelja družina z matico in troti, varno spravljena v steklenem panju.

Vsem, ki ste nas obiskali na našem dnevu odprtih vrat, se zahvaljujemo za obisk.

Čebelarsko društvo Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top