Dan nevladnih organizacij Zasavja 2012

V sredo, 17. oktobra 2012 je potekal osrednji dogodek nevladnih organizacij – Dan nevladnih organizacij Zasavja 2012. Prireditelj Mreža nevladnih organizacij- Mrest Zasavje, je tokratni četrti, že tradicionalni dogodek NVO, organizirala v sodelovanju z občino Trbovlje, v veliki sejni dvorani občine.

Srečanje je bilo namenjeno Dnevu nevladnih organizacij, ki ga  Sklad dela Zasavje organizira v okviru projekta MREST – mreža nevladnih organizacij Zasavja. Namen projekta MREST je v informiranju, mreženju, povezovanju, spodbujanju dialoga ter sodelovanju nevladnih organizacij Zasavja. Projekt je s svojo vsebino in aktivnostmi osredotočen na zagotovitev podpornega okolja za nevladne organizacije v zasavski regiji, da bodo le- te lahko aktivno prispevale k usklajenemu delovanju na lokalni kot tudi na regionalni ravni.

Poleg predstavnikov občin – g. Matjaža Švagana, župana Občine Zagorje, Jasne Gabrič, podžupanje Občine Trbovlje ter Ljuba Zalezine, pooblaščenega predstavnika Občine Hrastnik – se je prireditve udeležilo okrog 50 predstavnikov zasavskih nevladnih organizacij. Navzoče je uvodoma nagovorila in pozdravila podžupanja občine Trbovlje, mag. Jasna Gabrič.

Krajšo predstavitev same mreže nevladnih organizacij Mrest Zasavje, organizirane v okviru Regionalnega stičišča NVO Zasavje, je podala njena predsednica, gospa Slavi Gala.

Osrednja točka prireditve je bila namenjena razglasitvi rezultatov glasovanja za Najboljšo nevladno organizacija Zasavja 2012 ter Naj prostovoljca oz. prostovoljko Zasavja 2012 ter  podelitvi posebnih pisnih priznanj in priložnostnih daril.

Največ glasov, kot najboljša nevladna organizacija, in s tem tudi zlato priznanje, je dobilo Medgeneracijsko društvo Upanje Trbovlje. Drugo mesto in srebrno priznanje je bilo podeljeno mladoustanovljenemu Društvu za družbene aktivnosti Rast Hrastnik. Bronasto priznanje kot tretjeuvrščeno, pa je prejelo Medgeneracijsko društvo Srečno Zagorje. Za vse tri prvouvrščene je bila podana tudi krajša predstavitev društva, njihove dejavnosti, uspehi in načrti za prihodnost.

Glasovanje za Naj prostovoljca oz. prostovoljko Zasavja 2012 pa je bilo naslednje: prvo mesto in zlato priznanje je kot Naj prostovoljka prejela Ana Holc, iz Medgeneracijskega društva Upanje Trbovlje, srebrno priznanje za drugo mesto je prejela Mojca Grden iz Medgeneracijskega društva Srečno Zagorje, bronasto priznanje za uvrstitev na tretje mesto pa Vida Medvešek, iz Medgeneracijskega društva Upanje Trbovlje.

Diplome oziroma pisna priznanja ter priložnostna darila sta podeljevali Slavi Gala, predsednica mreže Mrest in predstavnica občine Trbovlje, podžupanja Jasna Gabrič. Posebna pisna priznanja za uvrstitev na izbor Naj NVO 2012 so bila podeljena tudi vsem ostalim  osmim nevladnim organizacijam, ki so pri glasovanje prejele manjše  število glasov.

Sama prireditev Dan NVO tako postaja odmevna in potrebna, saj predstavlja in promovira širši javnosti nevladne organizacije v našem okolju, njihovo delovanje, uspehe ter tiste njihove člane, prostovoljce in prostovoljke, ki s svojim požrtvovalnim delom, nesebičnim delovanjem v svojem prostem času, opravljajo družbeno koristno in humanitarno delo za boljšo kakovost življenja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top