Dan kulture ’13 v KTS Trbovlje

V Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje bomo 3. december, Ta veseli dan kulture, obeležili na različne načine, vsi pa so povezani z našimi uporabniki.

Za krepitev vezi med knjižnico in lokalno skupnostjo ter posamezniki si pri izvajanju knjižnične dejavnosti še posebej prizadevamo. Kultura je področje, ki ga marsikdaj ni mogoče izmeriti v denarju, je pa toliko bolj pomembna za vse nas, za naš obstoj in napredek v zavedanju tega, kar je za človeka in človeštvo resnično pomembno. In temu se pridružujejo tudi branje in bralna pismenost, neformalno učenje, ohranjanje druženja in pristnih medosebnih stikov, kjer se pogovarjamo s pogledom v oči.

Naš kulturni dan bomo zato obeležili z naslednjimi dogodki:

Menjalnica knjig

Kot ime pove, je to kotiček, kjer lahko zamenjaš knjigo za knjigo. Menjalnica knjig ima svoj prvi prostor v Trbovljah v organizaciji knjižnice in Zdravstvenega doma Trbovlje v prostorih ZD Trbovlje. Vanjo lahko knjige prinesete, jih odnesete, si jih izposodite za branje v Zdravstvenem domu in vrnete. Na poličkah menjalnice knjig, boste na začetku našli knjige iz knjižnice, ki so odšle v odpis, vas pa vabimo, da dodate kakšno svojo, ki je ne potrebujete več. Menjajmo torej knjige, revije, berimo!

Menjalnica knjig se«odpre« na letošnji Ta veseli dan kulture, 3. decembra v dispanzerju za otroke, dan kasneje, v sredo, 4. decembra pa še v zdravstvenem domu za odrasle, v nadstropju, kjer so splošne ambulante.

Premična knjižnica SBT

4. decembra bo v Splošni bolnišnici Trbovlje zaživela premična knjižnica, locirana na Oddelku za neakutno bolnišnično oskrbo. Premična knjižnica bo na voljo pacientom bolnice, trikrat tedensko, v ponedeljek, sredo in petek od 13. do 15.ure. V njej bodo knjige in revije ter prijazna knjižničarka, ki bo znala svetovati. Za knjige bo znalo poskrbeti tudi medicinsko osebje. Pacientom Splošne bolnišnice Trbovlje smo tako, skupaj z vodstvom, ponudili kakovostno obliko preživljanja časa v bolnišnici.

Domoznansko literarni večer

V sredo, 4. decembra, ob 19. uri, bo gost knjižnice Roman Kukovič, Trboveljčan, ki zna veliko povedati o Trbovljah, tujini, novinarskem poklicu in svojih knjigah. V pogovoru s Katro Hribar Frol bo predstavil svoje knjige, zlasti pa Tartinijev ključ.

Ljudska pravljična ura

Za naše najmlajše pripravljamo v knjižnici tudi pravljične urice, ki spodbujajo branje in poznavanje ljudskega slovstva. V sredo, 4. decembra, ob 17. uri, bomo držali pesti za Petra Klepca! Po pravljici bomo ustvarjali.

 

Celoten kolektiv Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje vam želi čim več dobrega branja in vas kliče na dogodke v knjižnici, namenjene vsem generacijam.

Knjižnični pozdrav in lepo preživite kulturni dan!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top