Dan brez avtomobila bo v Trbovljah 22. septembra

Občina Trbovlje se bo tako kot lani tudi letos pridružila Evropskemu tednu mobilnosti, ki poteka v Koordinaciji Ministrstva za infrastrukturo.

V Trbovljah bomo za promet zaprli Ulico 1. junija v četrtek, 22. septembra 2016, od 8. ure zjutraj dalje. Skozi dopoldanske ure se bodo prostovoljcem Društva prijateljev mladine Trbovlje pri raznih aktivnostih pridružili otroci iz trboveljskih vrtcev in iz šol. V popoldanskem času, od 17. ure bodo na voljo aktivnosti na ulici za mimoidoče.
// Potekalo bo žrebanje za električno kolo. //

A bi imeli električno kolo? Izpolnite anketo!

PROGRAM:
8.00 zapora ceste in delavnice z DPM-jem
9.00 Predstava čarovnika Martina
10.00 Predstava čarovnika Martina
do 12. ure risanje, barvanje, rolanje, kolesarjenje po ulici

17.00 Pričetek prireditve
17.00 – 19.30 Predstavitev društev, šol, organizacij, podjetij, prizorišče za BMX-arje in rolkarje, promocija električnega kolesa (STPŠ), predstavitev krosmintona, simulator smučanja, …
17.15 Zbor kolesarjev, ki se bodo s spremstvom lahko odpravili na krožno kolesarjenje skozi mesto. Relacija: Ul. 1. junija – krožišče – gasilski dom na Trgu revolucije – ulice Trbovelj – Iskra – mestni park – Ul. 1. junija. Kolesarjenje bo potekalo po cestno-prometnih predpisih in na lastno odgovornost.
18.00 Predstava Darko Smetarko (Ku-kuc gledališče)
19.00 Predstavitev ankete o Celostni prometni strategiji in žrebanje nagrade – električnega kolesa
19.30 Koncert “Gino & band” – https://www.facebook.com/ginoprinceps/.

Vabimo vas, da se v četrtek, 22. septembra 2016, pridružite pobudi Dan brez avtomobila tudi vi in se v čim večjem številu v mesto odpravite s kolesom (rolerji, rolkami, peš)!

Obveščamo vas, da bo zaradi prireditve potekala zapora parkirišča pred Zasavskim muzejem Trbovlje, dne 21. 9., od 19. ure do 22. 9. do 22. ure. Zaprta pa bo tudi cesta – Ulica 1. junija, od »Dežmana« do krožišča, in sicer v četrtek, 22. 9., od 8. do 22. ure. Prosimo za razumevanje in strpnost.

Pridružite se nam!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top