Članska ekipa Felix Zasavje ostaja neporažena, uspešne tudi mlajše kategorije

V soboto, 8. novembra,  je naša članska ekipa v Ljubljani gostovala proti ekipi Ilirije. Sledil je namreč 3. krog 2. SKL za ženske in naša dekleta so se podala v boj za 3. člansko zmago v tej sezoni. Zasavke so poskrbele za napeto tekmo od prve do zadnje četrtine in na koncu slavile zmago z rezultatom 69:61.

Tekma se je pričela zelo borbeno, obe ekipi sta pristopili v igro zelo agresivno in z očitno željo po zmagi. Prvi polčas so naša dekleta odigrala zelo dobro. Odlično so se odrezala predvsem v obrambi in s tem preprečila nasprotni ekipi, da bi prišla do lahkih košev, kot posledica uspešne obrambe pa je stekel tudi napad. Ob polčasu smo si tako priigrali lepo prednost, z rezultatom 22:41 smo imeli kar 19 točk prednosti pred domačo ekipo. Vendar pa smo v 2. polčas vstopili dokaj zmedeno, preveč smo hiteli v napadu in tako že na prenosu nasprotnicam dovolili, da so nam nasprotnice ukradle nekaj žog. Tako so se nam domačinke približale na 10 točk razlike in tako smo takšno – za košarko precej majhno prednost, držali vse do konca tekme, ko smo si lahko končno oddahnili in se razveselili že naše tretje zmage. Omeniti pa velja tudi to, da se nas je skozi celotno tekmo resnično držala smola pri izvajanju prostih metov. Tako slabo jih namreč niso naše igralke izvajale že dolgo časa – priložnost prostih metov smo namreč izkoristili le 41%, od 39 vrženih prostih metov smo jih namreč zadeli le 16. Ne glede na slabo izvajanje prostih metov pa smo tekmo zmagali in tako na lestvici 2. SKL za ženske še vedno ostajamo na prvem mestu in neporaženi. 

Ilirija : FELIX ZASAVJE 61 : 69 (16:22, 6:19, 23:16, 16:12)

Strelke za Felix Zasavje: Nika Razgoršek 16, Sara Jukič 15 Manja Slapšak 12, Katja Potisek 11, Merisa Dautovič 8, Špela Kosem 4, Mateja Izgoršek 2 in Nika Lončar 1

 

Naslednji boj za zmago že v naslednjem tednu

Naslednja članska tekma, na kateri bodo nastopila naša dekleta, bo odigrana v soboto, 15. novembra, v Novem mestu. Tam se bodo naše igralke pomerile proti domači ekipi ŽKK Krka. Glede na to, da smo proti Krki na gostujoči tekmi odlično nastopili že v lanski sezoni, in nam je do zmage le za las spodletelo, verjamemo (sploh po 3 zmagah in posledično odlični samozavesti in motivaciji naših igralk), da bomo tudi v 4. krogu nadaljevali niz zmag.

Uspešne tudi mlajše pionirke

Ta vikend pa so bile uspešne tudi naše mlajše starostne kategorije. V soboto, 8. novembra 2014, so se mlajše pionirke v 3. krogu pokalnega tekmovanja (Mini pokal Spar) pomerile proti ekipi Celje A. V športni dvorani Polaj v Trbovljah so bile naše igralke boljše s končnim rezultatom 84 : 45. S to zmago imajo naše igralke pred povratno tekmo dobre možnosti za uvrstitev v 4. krog tekmovanja. Kot zanimivost naj dodamo, da se je tekma (zaradi osebnih napak) končala s šestimi igralkami na parketu. Štiri igralke na naši strani ter dve igralki na strani gostujoče ekipe Celja.

FELIX ZASAVJE : Celje A 84 : 45 (21:16, 19:6, 18:12, 26:11)
Strelke za Felix Zasavje: Sara Haralovič 24, Ana Žujič 20, Lea Bartelme 11, Pia Razboršek 8, Kim Žibert 6, Lea Budimir 5, Eva Čop 4, Ana Razpet 4 in Tajda Fejzič 2

Poleg mlajših uspešne tudi starejše pionirke

Za uspešen zaključek vikenda pa so poskrbele še naše starejše pionirke. V nedeljo, 9. novembra 2014, so bile namreč v dvorani gimnazije Celje Center uspešnejše od domače ekipe. Po izenačeni prvi četrtini, so v nadaljnjih 10 minutah igre naše igralke vendarle prevzelo pobudo in odšle na odmor s 6 točkami prednosti. V tretji četrtini pa so popustile tako v obrambi kot tudi v napadu in dovolile domači ekipi, da so prišle do prednosti 5 točk. Po izjemno razburljivi končnici tekme pa so naše igralke vendarle slavile zmago z rezultatom 74:71.

Celje : FELIX ZASAVJE 71 : 74 (18:18, 18:24, 23:14,12:18)

Strelke za Felix Zasavje: Mojca Ahac 24, Lucija Guzaj 17, Kim Tot 15, Sara Haralovič 12, Teja Vrtačnik 4 in Nika Kočnar 2

Ta vikend smo tako znova pokazali, da z mladimi košarkaricami dobro delamo in njihovo pridno treniranje se odlično obrestuje in pokaže na tekmah. Seveda pa dekleta vedno znova in znova poskrbijo za napeto tekmo, a ta vikend nas s svojimi končnicami niso nikakor razočarale.

ilirija_felixzasavje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top