Članice Felix Zasavje osvojile prvi domači mednarodni turnir

Članska ekipa Felix Zasavje je osvojila prvi domači mednarodni turnir – Zasavje Cup 2016. Dvodnevni turnir je potekal v Športni dvorani Polaj Trbovlje, kjer sta poleg domače ekipe Felix Zasavje, nastopili še ekipi Mladost Prijedor iz Bosne in Hercegovine ter Maribor.

Na petkovi tekmi so se zasavske košarkarice pomerile proti ekipi Mladost iz Prijedorja. Domače igralke so tekmo začele odlično ter ter v drugi četrtini prišle do visoke prednosti z rezultatom 24:7. V nadaljevanju se je gostujoča ekipa sicer približala vendar vseeno premalo za zmago. Felix Zasavje je bil po 40 minutah boljši z rezultatom 56:49. Najuspešnejši strelki pri domači ekipi sta bili Karmen Povše in Mojca Ahac z 17 točkami.

Na sobotni tekmi pa sta se na prvi tekmi pomerili ekipi Felix Zasavje in Maribor. Že po uvodnih 10 minutah, ko je bil rezultat 11:11 se je zdelo, da bo tekma izenačena do zadnjih trenutkov. Po 40 minutah tekme je bil namreč rezultat poravnan na 54:54. V dodatnih petih minutah igre so naše igralke prišle do zmage z dvema točkama prednosti. Najboljši strelki sta tokrat bili Merisa Dautovič z 32 točkami ter Karmen Povše z 18 točkami.

V zadnji tekmi turnirja Zasavje Cup 2016 pa sta se pomerili ekipi Mladost Prijedor in Maribor. Tekma je odločala o končnem drugem mestu, saj so si Zasavke že pred to tekmo priigrale prvo mesto. Mladost Prijedor je tekmo začel odlično ter bil skozi celotno tekmo tudi v rezultatski prednosti, tako da so se na koncu igralke iz Bosne in Hercegovine veselile zasluženega drugega mesta.

Na podelitvi pa sta bila prisotna tudi trboveljska županja Jasna Gabrič ter dolgoletni trener Oto Virt.

Končni vrstni red Zasavje Cup 2016

1. Felix Zasavje
2. Mladost Prijedor
3. Maribor

Prva peterka turnirja Zasavje Cup 2016

– Merisa Dautovič (Felix Zasavje)
– Karmen Povše (Felix Zasavje)
– Janja Meglič (Maribor)
– Radmila Plavšić (Mladost Prijedor)
– Jelena Đurđević (Mladost Prijedor)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top