Člani RD Rudar tik pod vrhom lestvice

V soboto, 12.03.2016, so člani odigrali derbi prvenstva 2.DRL v Ajdovščini. Na vroče gostovanje so se odpravili s posebnim avtobusom navijačev, tako da podpore s tribun ni manjkalo.

Obetal se je vroč derbi in ta se je tudi zgodil. Tekma polna preobratov, izenačenosti, spornih sodniških odločitev, izključitev, zgrešenih sedemmetrovk, izbruhov navijačev, izpadov igralcev, sodniškega žaljenja….. torej derbi v pravem pomenu besede. Tekma je odločala o trenutnem prvem mestu in tokrat so bili srečnejši Ajdovci, a prvenstvo prinaša še pet krogov, obe ekipi še enkrat počivata, tako da je pot na vrh še povsem odprta. Nenazadnje omenjeni ekipi loči le točka.

Tekmo so bolje odprli Ajdovci in povedli z 2:0, a so se naši zbrali, jih ulovili in tudi povedli. V prvih desetih minutah so Ajdovci izvajali že štiri sedemmetrovke, a jim je le enkrat uspelo žogo spraviti za hrbet fantastičnega Raduloviča. Do konca prvega polčasa je tekma potekala izenačeno in tak je bil tudi rezultat polčasa 13:13. V nadaljevanju srečanja so domači stopili na plin in z delnim rezultatom 6:1 povedli s petimi zadetki razlike. To razliko so ohranjali precej časa, a se je našim le uspelo zbrati in v 58. minuti znižati na zadetek zaostanka (25:24). V zaključnih minutah je zmanjkalo zbranosti in koncentracije, kar je omogočilo Ajdovcem zmago s tremi zadetki prednosti (27:24). Po pisku sirene so si Ajdovci (rokometaši) dovolili zelo nešportno potezo z žaljenjem naših navijačev s parketa. Srečanje se je torej končalo v zelo napetem vzdušju, a večjih izgredov in nesoglasji kljub temu ni bilo. Pri naših je bil strelsko najučinkovitejši Jabučanin s sedmimi zadetki, odlično tekmo je odigral Gjerek, nad katerim je bilo dosojenih veliko prekrškov za najstrožjo kazen. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Koren Matic (8), ki je prav ta večer s svojim bratom dvojčkom Janezom praznoval rojstni dan.

Kot že rečeno je tekma odločala o trenutnem vrhu lestvice, a so do konca prvenstva še štiri srečanja za obe ekipi. Prva preizkušnja čaka naše člane že v soboto, 19.03.2016 ob 19.00, ko v domačo dvorano prihaja ekipa Metlike, ki iz tekme v tekmo igra bolje. RK Metlika trenutno zaseda 5. mesto lestvice s štirimi točkami zaostanka za tretje uvrščenimi Cerkljami. Omeniti velja, da je Metlika zmagala na zadnjih štirih srečanjih in je v naletu. Smo jih pa v jesenskem delu pri njih premagali z rezultatom 22:25. Torej se zopet obeta zanimiva in napeta tekma. Naši člani pričakujejo izdatno podporo s tribun.

 

POROČILO S TEKME

RK Ajdovščina – RD Rudar 27:24 (13:13)

Ajdovščina, 12.03.2016 ob 2000, ŠC Police (250 geldalcev); sodnika Majer in Lesar

RK Ajdovščina: Krt, Pregelj 1, Kuret, Velikonja 3, Koren J. 3, Svetik 3 (2), Bajc 6, Cotič, Marc, Hrovatin, Pelicon 2, Koren M. 8 (2), Masilo, Bizjak, Bratina 1, Rustja; trener: Dejan Kovšca

RD Rudar: Škrabar, Ravkič 3 (3), Bučar, Novak R., Jabučanin 7 (1), Kozinc 3, Frece, Hočevar, Radulovič, Polanec 4 (2), Cestnik M., Habjan, Gjerek 4, Žagar, Novak U. 3, Kuhar; trener: Gregor Pesko

Sedemmetrovke: RK Ajdovščina 4 (8); RD Rudar 6 (10)

Izključitve: RK Ajdovščina 18 min; RD Rudar 10 min

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top