Cikel Luna Mojce Čuk

Prvi februarski dan v mesecu kulture, je bila v knjižnici Toneta Seliškarja otvoritev razstave slik Mojce Čuk, ki bo na ogledu do konca meseca. Zaradi omejenega prostora, sta s Simono Solina izbrali šest slik, z motivom Lune. Za luno Mojca trdi, da je njena sopotnica in prijateljica, kraljica noči, ženska, mati. Luna se pojavlja v različnih oblikah, je rastoča in svetla, padajoča in temna. Vpliva na človeške potrebe, navade in občutke. Včasih je ljubezniva.

 

Njene Lune predstavljajo letno (toplo), zimsko (hladno) in žgočo (krvavo), njim je dodala še tri lunine mrke kot jih je videla s svojega okna.

 

Mojca Čuk ima rada vse lepo, kar ponuja narava. Rada ima gozd, planine, nebo, morje. Pred leti je na lesu oblikovala mavčne reliefe, ki krasijo prijateljičin poslovni prostor v Celju. Od leta 2008 ustvarja z akrilnimi barvami.

 

Številni obiskovalci, ki so prišli na otvoritev razstave so pritrdili mnenju mag. Zorana Pozniča, da so dela Mojce Čuk edinstvena in neponovljiva.

 

Avtorica je članica Literarnega krožka in telovadne skupine. Kot pravijo, so članice sošolke v tretjem življenjskem obdobju. To druženje je spodbudilo avtorico, da se je odločila predstaviti širši javnosti. Zato se jim je iskreno zahvalila.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top