Čestitke gledališki skupini Špilčki OŠ Trbovlje

Uspeh gledališke skupine Špilčki OŠ Trbovlje

4. aprila se je naša gledališka skupina Špilčki s predstavo Vse o Alici udeležila 15. otroškega festivala gledaliških sanj v Pionirskem domu v Ljubljani.

V nedeljo, 9. aprila 2017, je v Festivalni dvorani potekala zaključna podelitev nagrad in priznanj, kjer je naša gledališka skupina  prejela priznanje za najboljšo sceno, kostum in glasbo na tem tekmovanju.

Čestitke vsem 49 učencem, ki so soustvarili prekrasen gledališki izdelek.

Posebne čestitke Isabelli Podbregar, ki je prejela nagrado za najbolj obetavno igralko na tem festivalu.

Prizadevne mentorice Alma Knaus, Janja Kugonič in Julija Jerman so organizirale takšno število nastopajočih v tekoče in magično dogajanje na odru ter jih povedle do odličnih nagrad.

Obrazložitev žirije: Vse o Alici je predstava, polna estetskih presežkov. Uspelo vam je ustvariti zelo močno vizualno-glasbeno–gibalno predstavo. Prazna črna gledališka škatla se je iz minute v minuto transformirala v vse možne svetove. Potovali smo z vami in niti za trenutek se nismo izgubili. Vaša telesa in zvočna kulisa, ki ste jo sami proizvajali, je poskrbela za učinkovito odrsko magijo. Vaše dovršene odrske naloge ste izpeljali virtuozno in z občutkom, saj je bilo jasno, da čisto vsak akter na odru, pa četudi je bil samo del plešoče scenografije, je točno vedel, zakaj je tam in kakšna je njegova vloga v predstavi. In nenazadnje, vseh 55 otrok je na odru delovalo tako složno in celovito, kot da bi se resnično rodili v glavi ene osebe in ste tako tudi delovali … Kot ena popolna, likovno in zvočno dovršena celota.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top