Brigadirji Zasavja proslavili svojih 5 let delovanja

V sredo 20. 01. 2016 je v galeriji DD Hrastnik, potekal občni zbor brigadirjev. Bilo je še posebej svečano, saj smo proslavili 5 obletnico ustanovitve kluba.

 

Zbora se je udeležilo 35 naših članov in predstavniki brigadirjev iz Ljubljane, Velenja, Ptuja, Škofje loke in Laškega. S prisotnostjo sta nas počastila in pozdravila tudi podžupan občine Hrastnik Vinko Žagar in županja občine Trbovlje Jasna Gabrič.

 

Pregledali smo opravljeno delo preteklega leta in sprejeli plan dela za leto 2016.

 

Veseli smo bili pohval za naše delovanje in obljub, da lahko računamo na sodelovaje ob naših aktivnostih. Prisotni smo v domačem zasavskem okolju in v sodelovanju z ostalimi brigadirji tudi v ostalih krajih naše Slovenije. Skupaj z zvezo brigadirjev Slovenije si iz leta v leto prizadevamo najti svoj prostor v zgodovini, ki je gradila našo domovino.

 

Ponosni smo na svoj doprinos pri izgradnji avtocest, železnic, mostov, obnovi porušenih mest po potresu, pri napeljavi vodovoda… skratka bili smo tam, kjer so potrebovali pridne roke in mladostno zagnanost. Po Sloveniji se ustanavljajo novi klubi s ciljem, da bodo otroci tudi iz učbenika spoznali  brigadirstvo, ki je unikatno delo naše generacije, saj ga nikjer drugje po svetu ne poznajo. Sadovi našega dela še danes stojijo in služijo svojemu namenu, zato nam nihče nima pravice spreminjati naše vloge ob pisanju zgodovine naše preteklosti. Brigadirji se ne obračamo v vetru. Ostali smo isti, dodali smo le leta, a izkušnje in čudoviti spomini na dneve akcij, bratstva, spoznavanje drugih narodov, njihovega jezika, kulture in prešerne mladosti… tega, ne, tega nam nihče ne more vzeti. Zasavje ima ogromno brigadirjev.

 

Več nas bo, več bomo lahko storili, zato pridite, ne bo vam žal.

 

Prijetno nam je tudi med brigadirji študenti, ko skupaj delamo in obujamo spomine, kako smo tudi mi soustvarjali podobo naše domovine. Ponosni smo, da še vedno živimo in delamo v dobrobit nas vseh. Lep brigadirski Z_D_R_A_V_O

obč. zbor KBZ 021

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top