Brezplačne delavnice in predavanja na Dnevu svetovalnih središč

Usklajevanje družinskih urnikov, ki so neizogiben del začetka šolskega leta, se proti koncu septembra umirja. Zato je zdaj čas, da se tudi starši, tete, strici, babice in dedki razgledamo, kje in kako si bomo nabirali znanja v prihodnjih mesecih.

Ena od priložnosti, kako do informacij, so Dnevi svetovalnih središč. Že 10. leto zapored jih v septembru pripravljamo svetovalna središča za izobraževanje odraslih skupaj z Andragoškim centrom Slovenije. Del mreže svetovalnih središč je tudi Svetovalno središče Zasavje, ki od leta 2003 deluje na Zasavski ljudski univerzi in odraslim ponuja brezplačne informacije in svetovanje, povezano z učenjem in izobraževanjem.

V Svetovalnem središču Zasavje bomo skupaj s partnerji med 24. in 26. septembrom seznanjali odrasle z možnostmi formalnega in neformalnega učenja ter jim predstavljali svetovalno podporo, ki jo nudimo. Poleg tega pa smo pripravili tudi brezplačne delavnice in predavanja v vseh treh zasavskih občinah.

V sredo, 24. septembra, bomo popoldan gostovali v Knjižnici v Hrastniku, kjer bo ob 16h predstavitev napotkov za boljše pomnjenje. V četrtek, 25. septembra bo dogajanje prestavljeno v prostore Zasavske ljudske univerze v Zagorje. V dopoldanskem času bodo predstavljene možnosti dokončanja osnovne šole in pridobitve poklica natakar skozi sistem nacionalnih poklicnih kvalifikacij. V nadaljevanju bo predavanjue o podjetniških priložnostih za socialne oskrbovalce na domu. Zainteresirani odrasli bodo s pomočjo različnih vprašalnikov lahko ugotavljali, koliko so kompetentni za učenje. Dogajanje se bo zaključilo s predstavitvijo uporabnih spletnih strani za samostojno učenje nemščine. Dnevi svetovalnih središč se bodo zaključili v petek, 26. septembra. V dopoldanskem času vam bomo v Knjižnici v Trbovljah pomagali napisati Europass življenjepis, vse, katerih materni jezik ni slovenščina, pa vabimo na »partijo Scrabbla« – igre, kjer boste slovenščino urili s pomočjo sestavljanja slovenskih besed. Koledar brezplačnih dogodkov je na voljo na spletni povezavi: http://www.zlu-trbovlje.si/uploads/Dokumenti/dnevi_sss_2014.pdf. Vabljeni!

Svetovalno središče deluje v prostorih Zasavske ljudske univerze v Trbovljah. Lahko nas pokličete tudi po telefonu na št. 03 56 31 191 ali vaša vprašanja posredujete preko el. pošte na naslovu isio.zasavje@guest.arnes.si. Brezplačno vam bomo pomagali pri odločitvi za izobraževanje in vam posredovali različne informacije, povezane z učenjem. Pomagali vam bomo pri odkrivanju vaših poklicnih interesov, napisati življenjepis ali prošnjo za zaposlitev, prav tako pa vam bomo pomagali pri urejanju portfolijev in ugotavljanju različnih kompetenc. Znanje je posameznikov zaklad in je lahko v negotovih gospodarskih razmerah še kako pomembno. Zato izkoristite vse priložnosti za nova znanja, ki se vam ponudijo!

logo_isio

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top