Brez uspeha Trboveljčanov na mladinskem evropskem prvenstvu

Med 17. in 19. februarjem je v Sofiji v Bolgariji potekalo 44. Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je rekordnih 1147 tekmovalk in tekmovalcev iz 50 držav. Slovenijo je zastopalo 30 reprezentantov v katah in športnih borbah, starih od 15 do 20 let, med njimi je bilo kar sedem članov Karate kluba Trbovlje.

Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi v preteklem obdobju zagotovili Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Blaž Hribovšek in Stefan Joksimovič. Kot reprezentančni trener je v Bolgarijo odpotoval tudi glavni trener v klubu Miha Kovačič. Z uvrstitvijo kar sedmih članov kluba v reprezentanco pa so Trboveljčani ponovno pisali klubsko zgodovino, saj še nobenemu klubu v samostojni Sloveniji ni uspelo, da bi se v reprezentanco za nastop na evropskem ali svetovnem prvenstvu uvrstilo toliko članov posameznega kluba. Sam nastop na evropskem prvenstvu pa se Trboveljčanom ni izšel po željah in pričakovanjih. Edino Urši in Domnu je uspelo zabeležiti zmago v prvem krogu, ostali so prvenstvo končali že po prvi borbi. Udeležbo trboveljskih karateistov na evropskem prvenstvu so podprli podjetja AGM Nemec, Dewesoft, Hilman in Zavarovalnica Triglav, za kar se njim v Karate klubu Trbovlje zahvaljujemo.

Slovenski karate se iz 44. Evropskega mladinskega prvenstva vrača bogatejši za dve medalji, ki sta ju osvojil Kaja Budič srebrno in Kiti Smiljan bronasto.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top