Blažu Hribovšku 5. mesto na odprtem prvenstvu Hrvaške

Čez vikend je v hrvaški Reki potekalo eno najmočnejših mednarodnih tekmovanj na tem območju 13. »Croatia open«. V dveh dneh je nastopilo preko 1000 tekmovalcev iz 20 držav. Omenjena tekma je služila kot izborna tekma za nastop na Mladinskem svetovnem prvenstvu prihodnji mesec v Španiji in Evropsko mladinsko prvenstvo v februarju 2014.

Trboveljski karate so tokrat zastopali člani širšega izbora slovenske kadetske in mladinske reprezentance, in sicer: Luka Ferlin v kategoriji kadetov do 52 kilogramov, Luka Perc v kategoriji kadetov do 57 kilogramov , Tadej Kolander v kategoriji kadetov do 70 kilogramov, ki bo ustrezno starost dopolnil januarja naslednje leto, in Blaž Hribovšek v kategoriji mladincev do 55 kilogramov.

Glede na zelo kvalitetno in številčno zasedenost kategorij, so tokrat trenerji največ pričakovali od Tadeja in Blaža, ki sta vsak uspela doseči po eno zmago. Blaž je ob ugodnem žrebu in treh nasprotnikih na koncu osvojil 5. mesto. Tadeju pa je po zmagi v prvem kolu, sredi druge borbe za trenutek popustila koncentracija, kar je starejši in izkušenejši nasprotnik hitro izkoristil in dobil dvoboj z minimalno razliko.

Luka Ferlin in Luka Perc pa bosta morala biti na prihodnjih tekmah bolj konkretna, če bosta želela dobro delo na treningih vnesti na tekmovanja.

Glavni trener v klubu Miha Kovačič je bil s prikazanim nivojem zadovoljen. Za tekmovalce v kadetski kategoriji je to ena izmed postaj, do uspešnega nastopa na Državnem prvenstvu do 21 let, medtem ko si je Blaž Hribovšek z dobrimi nastopi v Budimpešti (5. mesto) in tekmovanju na Reki bržkone zagotovil vozovnico za Svetovno mladinsko prvenstvo prihodnji mesec v Španiji.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top