Blaž Hribovšek je nastopil na svetovnem članskem prvenstvu

Od 26. do 30. oktobra je v avstrijskem Linzu potekalo 23. Svetovno prvenstvo za članice in člane v karateju, kjer se je pomerilo 1024 tekmovalk in tekmovalcev iz 118 držav sveta. Med njimi je bilo tudi 14 reprezentantov Slovenije. Mesto v reprezentanci si je s svojim nastopi zagotovil član našega kluba Blaž Hribovšek. Barve našega kluba je v Linzu predstavljal tudi Stefan Joksimovič, ki je bil del ekipe prostovoljcev iz celega sveta, kateri so celih deset dni sodelovali pri organizaciji samega svetovnega prvenstva ter ostalih spremljevalnih aktivnostih. Del prvenstva so si ogledali tudi klubski trenerji Miha Kovačič, Borut Markošek ter Bogdan in Jernej Simerl.

Svetovno prvenstvo je potekalo pet dni, in sicer od srede do nedelje. Drugi dan prvenstva je nastopil naš Blaž Hribovšek v športnih borbah članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo 77 tekmovalcev iz 77 držav sveta. V posamezni kategoriji lahko nastopi le en predstavnik posamezne države, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši med najboljšimi. V prvem krogu je Blaž izgubil proti predstavniku Ukrajine. Po oceni reprezentančnih in klubskih trenerjev je svoj nastop opravil dobro. Za Blaža je bil to prvi nastop na članskem svetovnem prvenstvu, tako da verjamemo, da mu bo to prvenstvo dalo še dodatni zagon pri nadaljnjih treningih ter da bo za seboj povlekel še ostale klubske kolege.

Za zgodovinski uspeh slovenskega karateja je poskrbel Skender Tošić, član Karate kluba Zmaj iz Ljubljane, ki je postal svetovni prvak v para-karateju.

unnamed-1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top