Bivalne enote Bevško – »Hiša Zarja«

Bivalne enote v Bevškem dobivajo novo, lepšo podobo za vse ranljive skupine, ki se znajdejo v bivalni stiski.

Stavba, v kateri bodo kmalu urejene bivalne enote, se je začela urejati v mesecu septembru lanskega leta. V začetku poletja letos pa bo življenje uporabnikov v Hiši Zarja, kot smo jo imenovali, steklo po predvidenem sistemu.

V stavbi bo na voljo osem bivalnih enot s skupno kopalnico, sanitarijami in kuhinjo ter dnevnim prostorom, bodo pa eno ali večposteljne ter dve ločeni enoti s samostojno kuhinjo, kopalnico in sanitarijami. Stavba bo na voljo za predvidoma 12 oseb.

Uporabniki stavbe bodo dosedanji uporabniki stavbe Bevško 12 a, ki jo bomo v letu 2016 porušili ter ostali, ki bodo za dodelitev bivalne enote podali vlogo. Oblikoval se bo seznam, enote pa se bodo dodeljevale po vrstnem redu. Gre za začasno reševanje stanovanjskega problema posameznika oz. družine s ciljem ponovne integracije v družbo.

V zadnjih dneh poteka čiščenje, barvanje ograj, urejanje stopnic in pridobivanje pohištva, pri čemer nam pomagajo prostovoljci ter Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Območno združenje Rdečega križa Trbovlje. Iskrena hvala vsem!

 

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top