Banja Luka Open 2013

Minuli vikend se je 9 plavalcev plavalnega kluba Lafarge Cement udeležilo, na povabilo organizatorja, izredno močnega 6. Mednarodnega plavalnega mitinga Banja Luka Open. Kar 550 plavalcev iz 45 klubov vse Evrope, med njimi tudi nosilci olimpijskih medalj, so se  v  pokritem Olimpijskem bazenu v Banja Luki pomerili na preliminarnem testu pred velikimi tekmovanji, ki čakajo najboljše v tej sezoni. 

Čavić, Lenđer, Silađi, Markič, ter naša Tjaša Vozel in kopica naših, grških in tujih vrhunskih plavalcev, ki so bili  množično zastopani, so imena, ki so bila največkrat omenjena, obenem pa so bili pravi magnet in vzor za mlade plavalce.

Ker  plavalni klub Lafarge Cement nima plavalcev v članski kategoriji, se v Absolutni konkurenci niso mogli primerjati z najboljšimi, a vendar se v mlajših kategorijah niso izneverili tradiciji, ter se domov  vrnili z devetimi kolajnami.

Največ, štiri v štirih nastopih si je priboril Žiga Šintler! Na 400 prosto, kjer je v svoji kategoriji osvojil zlato kolajno, ter se 3 x uvrstil na drugo mesto: na 200 prsno, 200 prosto in 200 mešano. Dosegel je tudi drugo mesto v skupnem seštevku treh rezultatov, a je potrebno omeniti, da je bil premagan s strani starejšega plavalca.

Drugi z osvojeno zlato medaljo  je bil Nejc Kos, ki si je v svoji kategoriji priplaval 1. mesto na 400 mešano in se uvrstil v absolutno finale, kjer je z odličnim osebnim rekordom osvojil nehvaležno četrto mesto.

Naslednji dobitnik odličja iz našega kluba je bil Tilen Šintler  na 50 prsno, ter 2 x četrti na 100 in 200 prsno in peti na 400 prosto.

Za sedmo odličje  je poskrbela Kaja Imperl, ki je po sobotni diskvalifikaciji, kjer je ovirala plavalko pri izhodu iz bazena na 100 hrbtno (osvojila bi srebrno kolajno) v nedeljo priplavala do srebra na 50 hrbtno in se tudi uvrstila v popoldansko absolutno finale, kjer je bila osma. Poleg tega je bila še  peta  na 50 delfin in 200 prosto.

Klara Volaj, srebrna v najtežji disciplini na 400 mešano, je dokazala, da volja najde pot in samo upati je, da se bo  prenesla v treninge na letnem bazenu. Osvojila je še  peti mesti na 100 prosto in 200 mešano, ter šesto na 400 prosto.

Kot zadnja dobitnica medalje iz našega kluba je postala Nina Kos, tretja na 200 hrbtno, šesta na 200 prosto in sedma na 200 mešano in 400 prosto.

V finale po kategorijah so se uvrščali tudi Karmen Kovač, šesta na 50 delfin in 200 mešano, sedma na 100 prsno in osma na 400 prosto, Urška Zupanc osma na 200 prsno in Marcel Urbanija, osmi na 100 delfin. Pohvaliti  je potrebno tudi Karin Stražar, ki je v konkurenci starejših plavalk osvajala mesta med šestnajsterico in močno popravljala osebne rekorde.

Vsekakor pa ne smemo mimo naše Tjaše Vozel ( zdaj plava za Zvezdo iz Kranja), ki je zmagala v absolutni konkurenci na 100 prsno, ter bila tretja na 50 in 200 prsno in  kljub boleči izgubi njenega dedka, zmogla toliko moči za nastope v Banja Luki.

Po tako uspešnih nastopih, trboveljski plavalci z veliko nestrpnostjo pričakujejo naslednja tekmovanja. Najmlajši se bodo ta vikend pomerili na Lilegovem memorialu v Krškem, starejše pa čaka tekma v Kranju.

Hitro pa se bliža tudi naše tekmovanje 44. Lučkin pokal in ob tako visokem jubileju, si to tekmovanje  zasluži tudi vašo pozornost.

PK Rudar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top