Atletski miting na stadionu Rudar

V sredo, 9. oktobra 2013 je v organizaciji Atletskega kluba Rudar potekal prvi atletski miting na prenovljeni atletski stezi stadiona Rudar.

Že pri investiciji preplastitve nogometnega igrišča Rudar je bila odstranjena peščena podlaga na atletski stezi, ter na novo prevlečena z asfaltom, ki je bil primeren, da se nanj nanese še zadnja plast-tartan.

Občina Trbovlje se je prijavila na javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje v letu 2013, kjer smo prejeli odobrena sofinancerska sredstva v višini cca. 32.000 €.

V sklopu investicije smo ustrezno očistili obstoječo plast asfalta, atletsko stezo prevlekli s tartanom, uredili odvodnjavanje površinskih voda, uredili prostor za met krogle, namestili zaščitne mreže in označili proge na atletski stezi. Poleg tega smo dodatno uredili tudi brežino neposredno ob atletski stezi, s čemer zagotavljamo dolgotrajnejšo obstojnost zunanje površine steze in preprečujemo nanos peska na stezo. Investicija je končana.

Investitor je Občina Trbovlje, izvajalec del je bila družba FIT Šport, d. o. o. iz Mengša. Skupna vrednost investicije je cca. 154.000 €.

 

rudar rudar2 rudar3 rudar4 rudar6 rudar7

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top