Almin Salkič bronast na državnem članskem prvenstvu

V soboto, 16. februarja, je v Žalcu potekalo Državno prvenstvo za člane in veterane, tako v katah kot športnih borbah. Na prvenstvu je nastopilo skupno 94 tekmovalk in tekmovalcev iz 35 slovenskih klubov. Trboveljski karate sta tokrat zastopala Patricija Bukovinski in Almin Salkič v katah posamezno, vodil ju je trener Miha Kovačič. Kategorije v katah so bile najbolj številčne, tako da je bilo potrebno za osvojitev medalje imeti tudi nekaj sreče.

Patricija je po uvodni zmagi morala v polfinalu priznati premoč kasnejši državni prvakinji. V boju za tretje mesto pa ji je zmanjkalo nekaj sreče in je tako na koncu ostala brez odličja. Almina je po prepričljivih zmagah v uvodnih dveh krogih v polfinalu presenetil Aljaž Klaneček, ki je postal tudi državni prvak. V borbi za tretje mesto je Almin s tesnih 3:2 premagal mladega tekmovalca iz Lovrenca na Pohorja čeprav je bil Almin prepričljivo boljši. Moramo dodati, da so se po petih letih nekoliko spremenila pravila v disciplini kat, ki očitno dopuščajo sodnikom še več svobodne volje pri odločanju, zato so bili nekateri rezultati v uvodnih krogih pravo presenečenje.

V športnih borbah tokrat nismo imeli svojih predstavnikov, smo pa videli kar nekaj atraktivnih borb zato se kljub manjši številčnosti v posamičnih kategorijah ni potrebno bati za kvaliteto slovenskega karateja.

Bogdan Simerl

Predsednik kluba

REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:

Člani.

3. mesto: Almin SALKIČ

Članice

5. mesto: Patricija BUKOVINSKI

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top