Ali veste kaj vse znate in zmorete?

Današnji čas zahteva od sodobnega človeka nenehno učenje in prilagajanje. Za vse v življenju potrebujemo izobraževanje: za delo, poklic, hobije, zdravje… Pogosto se zgodi, da se ljudje izšolajo za »nekaj« kar jih sicer ne veseli in se kasneje v odrasli dobi odločijo za menjavo poklica.

Da bi pomagali odraslim najti pravo šolo ali jim skozi voden razgovor izbrskali kaj vse znajo in zmorejo, se je Zasavska ljudska univerza (ZLU) vključila v projekt Svetovanje za odrasle 2015 – Zasavje. Znanje je tisto, ki odpira vrata v boljšo prihodnost in vedno je pravi čas za učenje in spremembe, kajti mi smo tisti, ki smo odgovorni za svoje življenje.

V okviru projekta boste ugotovili kaj znate in zmorete ter kako lahko vaša znanja in zmožnosti ustrezno dokumentirate. Skrita znanja so za marsikoga konkurenčna prednost na trgu dela. Izvedeli boste kako vam lahko znanja in kompetence, pomagajo pri dokončanju prekinjenega izobraževanja, spremembi poklica, pridobivanju različnih certifikatov in javnih potrdil (npr. nacionalne poklicne kvalifikacije) in kar je najvažnejše: pri iskanju zaposlitve.

Odrasli, ki so se že vključili v svetovanje, so bili z njim zelo zadovoljni. Všeč jim je bilo, ker so razmišljali o sebi in svojih znanjih, odkrili svoja močna področja in pridobili nova potrdila. Na enem mestu so zbrali dokazila, dobili klasično papirno zbirno mapo, kdor je želel pa tudi e-porfolijo. Svetovanje poteka v Trbovljah, pri v Svetovalnem središču ISIO pri Valentini Uran, naročite se lahko na svetovalni telefon 03 56 31 191.

Zasavska ljudska univerza je zanesljiv in varen partner in že vrsto let uresničuje svoje poslanstvo: skrbi za izobraževanje odraslih v Zasavju in širi kulturo vseživljenjskega učenja. Prijaznost, zanesljivost, znanje, dolgoletne izkušnje, kakovost, profesionalnost so njihove odlike. Več o njihovih srednješolskih programih, NPK-jih, brezplačni osnovni šoli in brezplačnih aktivnosti v okviru Centra medgeneracijskega učenja najdete na www.zlu-trbovlje.si. Vpisi v programe, ker so še prosta mesta so možni do konca septembra 2015.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top