Aktivnosti Zveze borcev za vrednote NOB Trbovlje

V nedeljo smo svečano obeležili velik praznik Zveze borcev, ustanovitev Osvobodilne fronte. To je edini praznik naše organizacije, ki je priznan s strani države. Iz cele Slovenije smo se udeležili proslave z imenom Upor – zavezniki v boju v Stožicah. Med okoli 500 nastopajočimi je bil tudi Pihalni orkester Svea Zagorje in  naš Primož Siter s svojo skupino in rdečo zvezdo. Vsa dvorana je skupaj z zbori in posamezniki prepevala partizanske in borbene pesmi. Partizanski pevski zbor je ob tej priložnosti slavil tudi svojih 70 let in ob tem smo jim vsi prisotni iskreno in toplo stoje čestitali z močnim aplavzom.

Vožnjo v Ljubljano smo izkoristili z ogledom živalskega vrta, nekateri od udeležencev so ga videli prvič v življenju. Vsi so bili nad ogledom navdušeni in spoznali, da je to prijetno in koristno preživet čas, urejenost samega vrta pa nas je tudi prijetno presenetila.

Že v nedeljo smo se odpeljali na Kum, ki na s je sprejel v megli, kljub temu pa je bilo vzdušje prijetno in obiskovalcev se je zbralo za lepo število, med njimi veliko pohodnikov iz Hrastnika in Zagorja.  Spregovorila sta nam župan Vili Treven in predsednik koordinacijskega odbora veteranskih in domoljubnih organizacij iz Zasavja Alojz Klančišar.

Včeraj pa smo dan OF proslavili v domačem Delavskem domu in tako zaključili svečane dni v spomin na pomemben dogodek slovenskega naroda, ki se je odločil, da bo na svoji zemlji sam gospodar.

Pred nami pa so prvomajski prazniki in želimo vam, da jih boste v krogu domačih in prijateljev najlepše preživeli.

Predsednica Mari Govejšek

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top