Aktivnosti v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala

Projekt vodi GESŠ, vanj pa sta poleg OŠ Trbovlje vključeni še OŠ Tončke Čeč in OŠ Toneta Okrogarja Zagorje. Da projekt res služi svojemu namenu, predstavljamo z dejavnostmi, ki jih je OŠ Trbovlje izvajala v mesecu marcu.

Dan žena bo stanovalkam Doma upokojencev Franc Salamon gotovo ostal v lepem spominu. Mladi prostovoljci OŠ Trbovlje so jim, v sodelovanju z OŠ Tončke Čeč in Vrtcem Mojca, praznik popestrili s krajšim programom. V polni dvorani so zanje peli lepe pesmi o mamicah in babicah, znano ljudsko pesem pa so stanovalci doma zapeli skupaj z otroki. Prisluhnili so tudi ritmu hip hop muzike, ob kateri so se mladi plesalci zavrteli na odru.

Učenci so varovankam čestitali ob njihovem prazniku ter jim v znak pozornosti podarili ročno izdelane rožice iz krep papirja. Varovanke niso skrivale nasmeha ob prijazni gesti. Prav zaradi veselja, ki je tokrat presekalo vsakdanjik stanovalcev doma upokojencev, smo se odločili, da bomo tako akcijo še kdaj ponovili.

 

dan_ena1

Tečaj uporabe mobilnega telefona in računalnika

Sodobna komunikacijska tehnologija se zelo hitro razvija, zato imajo starejši pogosto težave pri njeni uporabi. Velikokrat se tudi zgodi, da s temi težavami ne želijo obremenjevati svoje okolice. Na drugi strani pa so mladi na tem področju pravi strokovnjaki, zato smo se v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala odločili, da ti dve skupini povežemo.

Tako je v četrtek, 20. 3. 2014, v Domu upokojencev Franc Salamon v Trbovljah potekala delavnica, na kateri so trije prostovoljci OŠ Trbovlje Tilen Verk, Luka Knez in Marin Deković, skupaj z učenci OŠ Tončke Čeč in dijaki GESŠ pomagali varovancem doma pri reševanju njihovih težav pri uporabi mobilnih telefonov in računalnika.

Srečanje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju. Na koncu so bili zadovoljni vsi prostovoljci, ki so lahko pomagali, varovanci pa, ker so se nekaj novega naučili in bodo tako lažje uporabljali svoj telefon in računalnik.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top