Akcija “NVO gre v šolo”

»NVO gre v šolo« je akcija, kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam) in jim omogočijo, da se predstavijo učencem. Otroci v času pouka spoznajo aktivnosti in dejavnost, ki jih društva izvajajo.

Glavni namen akcije »NVO gre v šolo«, je predstavitev nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov) in njihovih dejavnosti, programov učencem in učiteljem ter aktivno povezati osnovne šole z lokalnim okoljem oziroma vključiti nevladne organizacije iz lokalne skupnosti v izvajanje šolskega učnega načrta.

V tem šolskem letu, med 27.9. in 1.10.2021, bo akcija » NVO gre v šolo« potekala na petih osnovnih šolah v zasavski regiji, ter tako spodbujala lokalna partnerstva in med-sektorsko sodelovanje med osnovnimi šolami in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja.

– Osnovna šola Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi – ponedeljek, 27.9.2021, sodelovali bodo 1. – 5. razred

Osnovna šola Litija – torek, 28.9.2021

Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje – sreda, 29.9.2021, sodelovali bodo 2.,3. in 4. razredi

– OŠ Hrastnik – četrtek 30.9.2021, sodelovali bodo 1. – 5. razred

– Osnovna šola Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi – petek, 1.10.2021, sodelovali bodo 2. – 5. razred

Nevladne organizacije so pomemben akter v družbi, saj s svojim delom na področju kulture, izobraževanja, športa, varstva okolja, pomoči sočloveku in številnih ostalih področjih bogatijo vsakdan, spodbujajo prostovoljstvo, medgeneracijsko učenje in prispevajo k bolj kakovostnemu življenju v družbi.  Pomembno je, da aktivnosti in pomen delovanja društev spozna čim širši krog ljudi, že v zgodnjih letih odraščanja, kar je tudi namen akcije »NVO gre v šolo«.
Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo nevladne organizacije pri mladih vzbudijo zanimanje za članstvo in spodbudijo praktično učenje med mladimi, okrepilo pa se bo tudi sodelovanje osnovnih šol z lokalnim okoljem.

Več o akciji in prijavah si lahko preberete na spletni strani: Odpiramo prijave za sodelovanje v akciji NVO gre v šolo 2021/2022 :: Consulta

Prijave se zbirajo do 20.9.2021.

Več informacij lahko dobite tudi preko elektronske pošte info@consulta.si  oziroma po telefonu: 059 927 619.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top