8. Pokal Zdravilišča Radenci

 

V nedeljo, 21.1.2018, je plavalni klub Zdravilišče Radenci priredil  že osmi pokal Zdravilišča Radenci. Tekmovanja se je udeležilo približno 140 plavalcev in plavalk, iz 10. domačih, štirih hrvaških in enega madžarskega kluba.

Prireditev, ena redkih v Sloveniji, ki združuje poleg aktivnih tekmovalcev, še rekreativne plavalce in plavalce invalide, se tudi letos ni izneverila tradiciji. Številni gibalno ovirani plavalci, ki so se pomerili z ramo ob rami, z aktivnimi tekmovalci, so nam  pa pokazali, da z voljo in požrtvovalnostjo njihovih trenerjev, nobena ovira ni nepremagljiva.

Iz Trbovelj, so se pokala udeležili: Brina Rozina, Lovro Koncilja, Taj Zupančič in Sara Isakovič. Plavalke in plavalci so svoje poslanstvo odlično opravili.  Vsi štirje so z vsakim nastopom izboljševali  svoje najboljše dosežke, pri tem pa osvojilo kar lepo bero odličij.

Naša najmlajša plavalka Sara, je svoja 50 metrska, popoldanska nastopa v disciplinah hrbtno in prsno zaključila kot enajsta, dopoldanski nastop na 100 prsno, pa kot sedma. Brina je letos po 6. mestu na 50 prsno in 4., na 50 prosto, končno stopila na stopničke, saj si je na 100m prsno priborila prvo mesto.

Med dobitnike medalj, sta se tokrat vpisala tudi fanta. Taj je, podobno kot Brina, 50 prsno zaključil na nehvaležnem četrtem mestu, nato pa je šlo le še na bolje. Nastop na 50 prosto je prinesel drugo mesto, na 100m prosto in 100 mešano pa vsakič zlato. Lovro je svoje nastope odplaval v stilu športe napovedi, saj se je povzpel trikrat na drugo stopničko: 50 delfin, ter 50 in 100 hrbtno, medtem, ko je  prvo mesto osvojil na 50m prosto.

Lepi rezultati dajejo vzpodbudo mladim plavalcem, saj je bilo to zadnje preverjanje zmogljivosti, pred prihajajočim državnim prvenstvom.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top