70 let trboveljske gimnazije

Čas je relativna vrednota: včasih nam minute prav polžje tečejo, drugič pa leta minejo kot trenutki. Ob tem lahko pomislimo na našo šolo – trboveljsko gimnazijo.

Letos mineva 70 let, kar so jo začeli obiskovati prvi gimnazijci. To je častitljiva doba, ki si zasluži posebno pozornost. Zato smo leto 2015 povsem zaznamovali s 70-letnico gimnazije – posvetili smo ji 10. matematični maraton ( 11. 10. 2014), dobrodelni koncert (6. 3. 2015 ), sedanji dijaki pa so preučevali njeno preteklost (in se s svojim delom 14. 4. 2015 javno predstavili na dnevu odprtih vrat). Pripravlja pa se še fotografska razstava bivših in sedanjih dijakov Gimnazije Trbovlje.

 

Sobota, 19. 9. 2015, pa bo dan, ko se bomo slavnostno spomnili začetkov in nadaljnjih korakov, povezanih z gimnazijskim življenjem. Srečanje vseh generacij bo v Delavskem domu Trbovlje. Ob 18. uri se bo v gledališki dvorani začel slavnostni del, temu pa bo sledilo druženje v vseh prostorih DDT. Vstopnice lahko bivši gimnazijci že kupijo v tajništvu GESŠ Trbovlje. Glede na število prijav bivših gimnazijcev bo srečanje zanimivo in pestro, saj so vse – najstarejše in najmlajše – generacije pokazale željo, da se srečajo. Pripravljamo tudi spominsko-promocijske izdelke, ki bodo tudi oprijemljiv dokaz, da pripadamo neki pozitivni skupnosti.

 

Naj bo ta članek hkrati opomin in vabilo, da se v septembru srečamo v Delavskem domu Trbovlje in se poklonimo Gimnaziji Trbovlje in s tem tudi svojemu šolanju-odraščanju.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top