7. Pokal Zdravilišča Radenci

V nedeljo, 22.1.2017, je plavalni klub Zdravilišče Radenci priredil že sedmi pokal Zdravilišča Radenci. Na tekmovanje je privabil približno 150 plavalcev in plavalk, iz 11. domačih in treh hrvaških klubov. Prireditev je ena redkih v Sloveniji, ki združuje poleg aktivnih tekmovalcev, še rekreativne plavalce in plavalce invalide. S tem je organizator tekmovanja na najboljši možen način poskrbel za vključevanju invalidov v družbo, nam pa pokazal, da z voljo, nobena ovira ni nepremagljiva.

Iz Trbovelj, so se pokala udeležili: Nika Todorovič, Titara Zupančič, Brina Rozina, Lovro Koncilja, Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič in Mark Milar.

Plavalke in plavalci so svoje poslanstvo odlično opravili. Vseh sedem je pridno izboljševalo svoje najboljše dosežke, pri tem pa osvojilo kar lepo bero odličij.

Nika je osvojila bron na 50m delfin in 50 hrbtno, ter srebro na 100m mešano in 100 hrbtno. Tiatara je v disciplinah 50m prosto in 50 delfin osvojila dvakrat drugo in na 100 metrskih razdaljah, v istih tehnikah, dvakrat prvo mesto. Med dobitnike medalj sta se tokrat vpisala tudi Lovro in Jan. Vse svoje nastope sta fanta zaključila vedno med prvih šest. Bronasta medalja, pa se je Janu končno nasmehnila na njegovem zadnjem štartu, na 50 delfin. Lovro je za srebro na 100m hrbtno poskrbel že dopoldan, popoldan pa je z bronom na 50 hrbtno zaokrožil dan. Žal sta se z nehvaležnim četrtim mestom morala zadovoljiti kar dva naša plavalca. Brini se je medalja izmuznila na 50 prsno, Taju pa, navkljub rezultatsko odličnem nastopu, na 100m mešano. Ostala dva svoja nastopa je Brina končala na petem in šestem mestu, Taj pa kot dvakrat osmi in enkrat sedmi.

Mark je svoja nastopa na 100 prosto in 50 hrbtno zaključil kot 13., oziroma 15.

Ob koncu tekmovanja, so se štirje mladeniči pomerili še v štafetnih obračunih. V absolutni konkurenci, na 4x 50 prosto, so se med dvanajstimi ekipami, kot najmlajši, prerinili na sedmo mesto. Vzpodbuden rezultat, ki ob resnem delu, daje upanje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top