7. Dan druženja vseh generacij Šport – špas

V soboto, 17. 5. 2014, smo imeli na Osnovni šoli Ivana Cankarja Trbovlje športni dan, in sicer druženje in gibanje v okviru akcije Šport-špas, druženje vseh generacij.

Aktivnosti so potekale prilagojene vremenu, tako smo del aktivnosti izvedli v učilnicah, šolski telovadnici in tudi na prostem. Žal je odpadlo gibanje v naravi, ker je ponagajal dež.

Zbrali smo se v šolski telovadnici in se razgibali ob zumbi. Nato so učenci od 1. do 3. razreda odšli v učilnice, kjer so imeli pripravljene različne socialne igre, sodelovali pa so tudi nekateri starši.

Učenci od 4. do 9. razreda so v telovadnici tekmovali v zabavnih štafetnih igrah. Oblikovali so mešane skupine učencev, da je bilo tekmovanje bolj izenačeno in tudi zabavno.

Ob 11. uri smo imeli malico, pripravila jo je skupina učencev pod vodstvom mentorice. Ponudili smo šolski med, maslo, domače marmelade, namaze, ki smo jih sami pripravili in čaj. Trboveljska pekarna nam je darovala kruh.

V sodelovanju s Karitasom, smo v izvajanje športnega dne vključili Tek podnebne solidarnosti, udeležilo se ga je 132 učencev, učiteljev in staršev. Trboveljski policisti so nam pomagali z varovanjem prehodov.

Po malici so se v telovadnici v štafetnih igrah pomerili učenci od 1. do 3. razreda, v odbojki in igri med dvema ognjem pa učenci od 4. do 9. razreda.

Med izvajanjem dejavnosti, so se nam pridružile zaposlene iz Zasavskih lekarn, ki so pripravile  in ponudile zdrave domače napitke in jih primerjale po vsebnosti sladkorja s kupljenimi napitki.

Gospa Kirič iz Diabetološke ambulante Bolnišnice Trbovlje pa je merila krvni sladkor in vse zainteresirane izobraževala o pomenu zdrave prehrane in gibanja.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi dneva druženja, vsem, ki so se pridružili našim dejavnostim, vsem, ki so nas podpirali, čeprav se nam niso pridružili. Se vidimo naslednje leto!

 

DSC_2622 DSC_2739

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top