506 »sončkov« pregnalo meglo na 1. Teku in hoji za upanje v Zasavju

Predsednica združenja Europa Donna prim. Mojca Senčar, dr.med  je v ponedeljek, 22. oktobra 2012, v Europarku Zagorje, 506 udeležencev prireditve poimenovala »sončki«. Poudarila je pomen zdravega načina življenja in dobrih medčloveških odnosov. Župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je povedal, da si prizadeva vzpostaviti zdravo življenjsko okolje v Zagorski dolini. Direktorica VDC Zagorje ob Savi Ana Režun se je vsem zahvalila za udeležbo, Europi Donna pa za podporo pri prireditvi. Navijaška skupina VDC Zagorje ob Savi – Skokice je udeležence ogrela pred tekom, hojo.

Prireditve se je udeležilo kar 200 otrok, ki so se navdušeno vključili v  pisano druščino duševno in telesno prizadetih oseb, invalidov, starostnikov in rekreativnih tekačev. Najmlajša udeleženka je imela samo 5 mesecev, najstarejši udeleženec pa pričakuje 90. leto. Skrb za zdravje, socialno vključevanje, Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami, so zaživeli v polnem pomenu vsake besede.

VDC Zagorje ob Savi je pod okriljem Europa Donna s prostovoljnimi prispevki na prireditvi zbral 478,88 EUR, ki bodo namenjeni vzpostavitvi nove bivalne enote za duševno in telesno prizadete odrasle osebe iz Zasavja.

mag. Špela Režun

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top