50 starejših Trboveljčanov na Debeli Rtič

V torek, 17. septembra sem organizirala dobrodelno akcijo » 50 starejših Trboveljčanov na Debeli Rtič ».

Enodnevnega izleta se je udeležilo 54 starostnikov, ki si sami ne morejo privoščiti niti enega morskega dneva. Na pot smo se odpravili ob sedmi uri zjutraj v deževnem, ne ravno obetajočem vremenu. Vse do počivališča Lom , kjer smo imeli postanek in se okrepčali z malico, je močno deževalo . Kljub temu je v avtobusu prevladovalo prijetno vzdušje, nato pa so se pokazali tudi prvi sončni žarki, ki so nas spremljali vse do cilja.

Ob deseti uri smo se napotili v jedilnico Natura, kjer so nas prijazno sprejeli, prisluhnili našimi željami in pripravili prostor, namenjen le za našo zabavo.

Nato smo razdeljeni v pet skupin po deset oseb raziskovali lepote naše neokrnjene narave vse do kosila. Med tem časom sta naša Lea in Franci vse pripravila za zabavo – vse instrumente, zvočnike in mikrofone. Ob prvih zvokih melodije smo zaplesali in se veselo zabavali. Minute so kar prehitro minevale in bližal se je čas odhoda.

Vso pot domov nas je spremljalo sonce, vedro nebo brez oblačka,vendar v avtobusu ni bilo več tako veselo. Kot da bi vsa dobra volja ostala na Debelem Rtiču.

Na izletu so se stkale nove vezi prijateljstva, šlo je za nepozabna doživetje, o katerem se bomo še dolgo pogovarjali in se ga spominjali.

Vesela sem, da sem s pomočjo donatorjev uspela udeležencem akcije polepšati vsaj en dan – drugačen dan.

V upanju , da bi se akcija ponovila drugo leto, se tokrat zahvaljujemo vsem donatorjem: Občini Trbovlje, CIC d. o. o, PAMA d. o. o, Pirnar&Savšek, OORK- območna enota Trbovlje, TELKOM d.o.o., SKLAD DELA – Regionalno stičišče NVO MREST, NLB – poslovalnici Domžale, Kamnik in Trbovlje, Trgovina MONTEKUKULI, RADIO KUM ter HYPO LEASING in POŠTA Slovenije, ki sta prispevala promocijski material, ter vsem tihim donatorjem.

Utrinke iz izleta si lahko ogledate v spodnji galeriji:

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top