5. Rudarjev rokometni tabor

V Čatežu pri Trebnjem je od 22. 6. 2012 do 27. 6. 2012 potekal že peti Rudarjev rokometni tabor za dečke letnika 1998 in mlajše. Nadobudni rokometaši so bili nastanjeni v domu Čebelica, s katerim upravlja center šolskih in obšolskih dejavnosti. Vodja tabora Andrej Sajovic in glavni trener Matjaž Šikovec z odlično organizacijo zadnjih let skrbita, da je rokometni tabor vrhunsko organiziran in da imajo dečki dobre pogoje za treninge ter ostale dejavnosti. Pri izvedbi tabora so pomagali še Tjaša Krajšek in Oto Pavlin kot trenerja ter pomočnika Uroš Frece in Timotej Izlakar.

Tabora se je letošnje leto udeležilo 32 dečkov. Veseli nas, da sta se tabora udeležila tudi dva dečka iz zagorskega rokometnega krožka. Treningi in ostale aktivnosti potekajo od jutra do večera, tako da so dečki zvečer že pošteno utrujeni. Dejavnosti potekajo na rokometnem igrišču, v prostorih okoli doma in v večnamenski učilnici. Poleg treningov so organizirani tudi družabni večeri, nočni pohod, taborni ogenj ter kopanje na bližnjem kmečkem turizmu Obolnar-Strajnar.

Presenečenje letošnjega tabora je bil prihod slovenskega reprezentančnega vratarja Primoža Prošta, ki je trenutno član francoskega kluba Montpelliera, svojo športno pot pa je začel v Rudarju. Ob sproščenem druženju so imeli naši mladi rokometaši veliko vprašanj in Primož Prošt je z veseljem zadostil njihovi radovednosti. Prošt je izpostavil predvsem, da veselje do rokometa, trdo delo na treningih in vztrajnost vsekakor obrodijo sadove, športne in življenske. Bližnjic ni, so vzponi in padci, vztrajnost, delo in poštenje pa so na koncu vedno poplačani.

Rokomet je ekipna igra, katere temelj za uspeh je igra v obrambi, tam se vse začne. Dober vratar brez pomoči soigralcev ne more narediti nič. Ekipa, ki igra dobro obrambo pomaga vratarju, da ta pobrani strele in žoga gre hitro v protinapad, kjer se dosegajo lahki goli. Z dobro obrambo se tudi popravljajo napake v napadu, je še dejal Primož Prošt.

 

Proti koncu druženja smo postavili Primoža Prošta v gol in naši najmlajši rokometaši so imeli možnost metati 7-metrovke državnemu reprezentantu. Dečki so se izkazali s premetenimi streli, najboljši je dobil dres Prošta z njegovim podpisom. Za zaključek pa se je podpisoval na drese in žoge naših fantov, katerim bo to druženje ostalo v lepem spominu in kot vzpodbuda za nadaljne treniranje rokometa.

Avtor fotografij in besedila: Žarko Sladič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top