5. Regijski kviz gasilske mladine »2012«

V soboto, 20. oktobra 2012, je na Dobovcu (v Osnovni šoli in Gasilskem društvu PGD Dobovec) potekal  5. Regijski kviz gasilske mladine »2012«.

Sodelovalo je 26 ekip pionirjev , mladincev in pripravnikov, ki so se pomerili v naslednjih disciplinah: zgodovini gasilstva, požarni preventivi, drži – ne drži, gasilskem znanju, štafetnemu vezanju vozlov in  spoznavanju gasilskega orodja. Tekmovanje je potekalo v skladu s programom dela Mladinske komisije regijskega sveta gasilskih zvez Hrastnika, Trbovelj in Zagorja ob Savi ter v sodelovanju s Poveljstvom GZ Trbovlje in PGD Dobovec.

Priznanja in pokale tekmovalnim ekipam je podelil Predsednik GZ Trbovlje Pavel Nemet.

24. 11. 2012 pa bo v Cerknici potekal Državni kviz gasilske mladine »2012«, našo zasavsko regijo – bodo tako zastopale prvo in drugo uvrščene ekipe iz regijskega tekmovanja na Dobovcu in to so pri  Pionirjih; PGD Dol pri Hrastniku 1. ekipa in PGD Dol pri Hrastniku 2. ekipa pri Mladincih; PGD Trbovlje mesto 1. ekipa in PGD Trbovlje mesto 2. ekipa in pri Pripravnikih; PGD Zagorje mesto in PGD Dol pri Hrastniku.

Tekmovanje je bilo uspešno izvedeno in ob tej priliki bi se v imenu Poveljstva zasavske regije zahvalil gasilski mladini, mentorjem, vsem gasilskim sodnikom ter članom PGD Dobovec za pomoč pri izvedbi tekmovanja.

Rezultati:

Srečko Kerin, poveljnik zasavske regije

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top