48. Lučkin pokal

Plavalni klub Lafarge Cement se v soboto  ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju v katerem vztraja že deveto leto, že 48.-tič, toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, katerega se je udeležilo  150 plavalcev iz 13-ih slovenskih klubov.

Na, za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport, so v dobrem vzdušju, katerega je popestrilo tudi lepo vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost, ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter županja Jasna Gabrič, ki je tekmo tudi uradno odprla.

V odsotnosti nekaterih najboljših  so bili v ospredju plavalci domačega kluba, saj so kot po tekočem traku osvajali najvišja mesta. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil  Matija Može iz ravenskega Fužinarja pri fantih in Erin Rant iz Kranja  pri dekletih, ki sta v seštevku treh najboljših rezultatov osvojila denarno nagrado.

 

V svetli luči  so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 30 kolajn, kar nas je uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju.

Odličja so osvojili  naslednji domači plavalci:

Daša Krajnc, prva na 100 prsno, 200 prsno, 100 delfin, ter tretja na 50 delfin, Nika Todorovič, prva na 50 hrbtno, druga na 100 delfin, ter tretja na 50 prosto, Brina Rozina 2 x tretja na 50 in 200 prsno.

Pri fantih pa so na zmagovalni oder stopili naslednji: Taj Zupančič za zmago na 50 prosto, ter 2 x na drugo stopničko v disciplini 200 prosto in 200 mešano, Lovro Koncilja je osvojil kar tri prva mesta na 50 in 100 hrbtno in 100 delfin, bron pa je osvojil na 50 delfin, Tim Dolanc je bil tretji na 100 prsno, Jan Lah Škrbec je osvojil drugo mesto na 50 prosto, Alen Firšt je po povratku v bazene osvojil zlato v svoji kategoriji na 100 hrbtno, srebro na 100 delfin, ter bron na 100 prsno in 400 mešano. Tilen  Šintler je kljub izostanku treningov osvojil tri srebrne medalje in sicer na 50 prsno, 50 delfin in 100 prsno, brat Žiga pa je bil najuspešnejši v kadetski kategoriji, saj je v petih nastopih 50, 100 in 200 prosto, 50 prsno ter 100 delfin tudi petkrat slavil, ter tudi osvojil pokal v memorialni disciplini na 100 prosto v kategoriji kadetov.

Seveda pa si vse čestitke zaslužijo  še: Sara Isaković, Benjamin Badnjevič, ter Mark Milar, saj jim je do odličij zmanjkalo le malo športne sreče.

Nastopili pa so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja. A jih v tem prispevku  ne moremo omeniti, saj bi naštevanje trajalo predolgo. Vsekakor pa bomo za njihova imena izvedeli v prihodnosti, saj se bodo z resnejšo in načrtno vadbo  pridružili tekmovalnim selekcijam.

 

 

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Seveda so nasledniki Darje Alauf, Tjaše Vozel in ostalih bivših odličnih  trboveljskih  plavalcev na vidiku, med njimi je prav gotovo reprezentant Žiga Šintler, ter v mlajših kategorijah že zgoraj omenjeni.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top