41. Lilegov memorial

V soboto je plavalni klub Celulozar iz Krškega uspešno organizirali tradicionalni, že 41. Pokal mesta Krško. Več kot 300 mladih tekmovalcev iz Slovenije ter gostje iz Banja Luke so ustvarili pravi vrvež ob brestaniškem bazenu in postregli z lepimi boji v njem. Ob tem so mladi športniki uživali na lepem objektu in prijetni okolici, v druženju, lepemu vremenu in številnih nagradah.

Tudi tokrat so se potrudili narediti dogodek, ki bo mnogim ostal v trajnem spominu. Poleg uspešno izpeljane tekme so podelili skoraj 200 praktičnih nagrad, med drugim digitalni predvajalnik, 3 izlete za dve osebi s katamaranom v Benetke, vrhunska sončna očala, vikend paket za 8 oseb, tablični računalnik in številne druge. T ega tekmovanja se je udeležila tudi dokaj številna ekipa PK Lafarge Cement in dosegla izjemen uspeh v posamični, kot tudi soliden nastop v ekipni konkurenci. Barve kluba so zastopali: Klara Volaj, Karin Stražar, Urška Zupanc, Nika Todorovič in Tia Tara Zupančič, ter pri dečkih Tilen in Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Andraž Kovačič in Marcel Urbanija.

Trud pa je bil poplačan v največji meri Tilnu Šintlerju, ki je z dvema zmagama na 100 prsno in 200 mešano edini prišel do medalj in hkrati tlakoval pot v uspešnejšo letno sezono za trboveljske plavalce. Dosegel je še 4. mesto na 100 delfin , ter bil 2 x 5. na 100 prosto in 100 hrbtno.  Kakšen uspeh lahko prinese rivalstvo med bratoma, pa je dokazal njegov mlajši brat Žiga, ki je bil na pol krajši razdalji drugi naš najuspešnejši plavalec. Četrto mesto na 50 delfin, 5. na 50 prosto, 6. na 50 prsno in 7. mesto na 50 hrbtno je izkupiček, ki ga bo spodbudil  za še bolj zagnano delo v prihajajočih treningih na letnem bazenu. Tretja najuspešnejša  je bila Klara Volaj, ki se je v petih nastopih tudi 5x uvrstila med najboljšo osmerico. Tokrat so ji stopničke ušle, a verjamemo, da bo že na »naši« Lučki bolje. Dobro plavanje oz. osvojena mesta je prikazal tudi Marcel Urbanija, ki se je, res da zaradi slabše konkurence v njegovi kategoriji, uvrstil med osmerico, a vendarle pokazal izjemen napredek tako v rezultatskem, kot tudi tehničnem pogledu. Solidne nastope sta prikazali tudi Karin Stražar In Urška Zupanc in prav slednja z močnimi zavesljaji dohiteva konkurenco, ki ji je bila še pred letom dni nedosegljiva. Prijetno sta presenetila tudi Jaka Jeršin in Nika Todorovič, ki  s pravilno tehniko plavanja  v delfinovem slogu napovedujeta  velik napredek  s povečano kilometrino. Najmlajša Tia Tara Zupančič pa si kot najmlajša tekmovalka že pripravlja teren za stopničke v prihodnosti, saj z vsakim skokom v vodo konkurira leto ali dve starejšim tekmicam. Malce rezervirano je nastopil le Andraž Kovačič, a se mu je poznala tedenska odsotnost iz bazena zaradi šolskih obveznosti.

Nastopili sta tudi  dekliški (7) in fantovski štafeti (16), saj so kljub mlajšim plavalcem v kategoriji prikazali veliko mero borbenosti in pravi ekipni duh, ki je tudi v individualnih športih še kako potreben. Torej pohvalo si zaslužijo prav vsi, ki se v soboto morda niso prebili med najboljše, so se pa zagotovo borili po najboljših močeh.                     

Približuje pa se tudi 17. junij, takrat namreč plavalni klub Lafarge cement Trbovlje organizira 43. Lučkin pokal, tekmovanje z najdaljšo tradicijo v Evropi. Ob tem  vabimo vse ljubitelje plavanja, da si pridejo ogledat mlade slovenske upe, ki tekmujejo v spomin na tragično preminulo, odlično plavalko domačega kluba, Lučko Vodišek.

Avtor članka: Darko Raušl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top