4 medalje v Avstriji šle v roke Trboveljčanom!

Konec prvomajskih počitnic so trboveljski karateisti preživeli delavno. V soboto, 3. maja, so se Luka Ferlin, Luka Perc, Tadej Kolander, Edin Dautovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek pod vodstvom trenerja Mihe Kovačiča udeležili mednarodnega karate turnirja »Euro cup 2014« v avstrijskem Mittersillu. Na turnirju je nastopilo 500 tekmovalcev iz 14 držav.

Tokrat so se Trboveljčani v dobri konkurenci vrnili s 4 medaljami. Največ uspeha sta dosegla Luka Perc v kategoriji kadetov do 63 kilogramov in Stefan Joksimovič do 70 kilogramov, ki sta osvojila srebrni medalji. Bronasto medaljo je med mladinci do 61 kilogramov osvojil Blaž Hribovšek. Ostali tekmovalci so v posamični težnostni kategoriji kljub dobrim borbam osvojili 5. mesto. V ekipni konkurenci kadetov je trboveljska ekipa v sestavi Stefan Joksimovič, Tadej Kolander in Luka Perc, klonila šele v finalu, kjer je bila močnejša ekipa iz Bosne in Hercegovine. V zadnji borbi se je nesrečno poškodoval Luka Perc, kateremu želimo čimprejšnje okrevanje.

Turnir v Avstriji je bila dobra testna preizkušnja za omenjene tekmovalce, saj se hitro približuje Ekipno državno prvenstvo, kjer bodo imeli Trboveljčani zopet visoke cilje tako v katah kot borbah.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE POSAMEZNO:
Kadeti do 63 kg:
2. mesto: Luka PERC
Kadeti do 70 kg:
2. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ
Mladinci do 61 kg:
3. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

ŠPORTNE BORBE EKIPNO:
Kadeti:
2. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ, Tadej KOLANDER, Luka PERC in Luka FERLIN

karate-avstrija-maj-14 (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top