4. javna razprava v okviru izdelave celostne prometne strategije

Smo na polovici naše poti k sprejemu celostne prometne strategije. Pripravljen je nabor ukrepov, s katerimi bomo pripomogli k temu, da se tudi Trbovlje pridružijo mestom, ki so prijazna do okolja in do svojih prebivalcev.

Včeraj, 17. januarja, je potekala v predavalnici Delavskega doma Trbovlje zadnja, 4. javna razprava. Ob razpravi smo odprli tudi razstavo, ki sta jo pripravila Vrtec Trbovlje in Osnovna šola Trbovlje. Zanimivo razstavo, na kateri so nam naši najmlajši pripravili njihov pogled na to, kako si v prihodnosti predstavljajo vozila po mestu, si lahko še v prihodnjih dveh tednih ogledate v avli Delavskega doma. Nato se bo razstava preselila v prostore Občine Trbovlje.

Otroci so pripravili tudi krajši program s predstavitvijo svojih razmišljanj o prometni ureditvi in varnosti v prometu.

Morda se bo na začetku, ko se bo prometna strategija začela uporabljati v praksi, mnogim zdelo, da svojih navad glede mobilnosti ne bodo spremenili; da peš ne bodo hodili ali si delili prometne poti s kolesarji. Vendar pa je vredno poskusiti in sčasoma bodo tudi naši občani spoznali, da jim nekaj deset minut hoje dnevno kvečjemu koristi. Seveda ne gre le za hojo, temveč tudi za druge oblike mobilnosti (kolesarjenje, uporaba javnega potniškega prometa, souporaba avtomobila, kombiniranje prevozov).

Trudimo se ustvariti čim boljše pogoje za sodobne oblike mobilnosti, od vseh nas pa je potem odvisno, koliko jih bomo uporabljali.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top