39. tradicionalni novoletni pohod na Kum

IZJAVA ZA JAVNOST

39. tradicionalni novoletni pohod na Kum

 

1. Zaradi omejitvenih ukrepov pri obvladovanju epidemije Planinsko društvo Kum Trbovlje odpoveduje 39. tradicionalni novoletni pohod na Kum, ki naj bi v klasični izvedbi potekal 2. januarja 2021.

2. Klasično izvedbo novoletnega pohoda bomo nadomestili s prilagojeno obliko na naslednji način: novoletni pohod na Kum bomo izvedli v času od 2. januarja do 30. aprila 2021. Pohodnikom, ki se bodo v tem času povzpeli na Kum po katerikoli planinski poti, bo priznana udeležba na 39. novoletnem pohodu, če bodo v koči udeležbo potrdili z žigosanjem kontrolnega kartončka. Za jubilejno 10., 20. in 30. udeležbo pa bodo prejeli priznanje po pošti le v primeru, da bodo ob žigosanju svoje podatke zaupali oskrbnikom koče. Seveda pa morajo pohodniki v tem času spoštovati veljavne protikoronske ukrepe.

S tem želimo številnim pohodnikom, ki jim novoletni pohod predstavlja začetek planinskega leta in ki zvesto zbirajo žige s tega pohoda, omogočiti individualno in varno udeležbo na pohodu in hkrati zagotoviti neprekinjeno izvedbo naše tradicionalne prireditve.

3. Ker 2. januarja 2021 ne bo klasičnega novoletnega pohoda na Kum, se namesto tega lahko januarja od 0.01 do 24.00 ure na spletnih straneh www.pd-kum.si in https://www.pzs.si/ udeležite virtualnega pohoda.

Izmed vseh virtualnih pohodnikov bomo izžrebali tri in jih nagradili s planinsko malico na Kumu.

 

POVZETEK

  1. PD Kum odpoveduje 39. tradicionalni novoletni pohod na Kum, ki naj bi v klasični izvedbi potekal 2. januarja 2021.
  2. Prilagojeno obliko 39. novoletnega pohoda na Kum boste lahko opravili z individualnim vzponom na Kum od 2. januarja do 30. aprila 2021.
  3. Virtualni vzpon bo potekal 2. 1. 2021 na spletni strani pd-kum.si in https://www.pzs.si/

 

 

 

Planinsko društvo Kum Trbovlje

Marjeta Bricl, preds.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top