39. plavalni miting v Milanu

Minuli vikend so se plavalci Žiga Šintler, Tim Dolanc  in Nika Todorovič  udeležili  tradicionalnega      39. plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina  Sporting  Cluba.

 

To je bilo že petnajsto  gostovanje odkar so navezali stike leta 2000 ob nastopu trboveljskih reprezentantov, Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu.

 Od  takrat se naš klub tega tekmovanja ni udeležil  le štirikrat. Leta 2016 in 2017, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na vseh velikih tekmovanjih sezone niso organizirali in 2 x , ko je bila naša domača tekma  Lučkin pokal v istem terminu, kot omenjena tekma v Milanu. Ker je bila v istem vikendu  tudi  tekma v Kamniku, so se starejši  plavalci raje odločili za omenjeno  tekmovanje, ker bi sicer ob neudeležbi le tega,  izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin.

V veliki konkurenci  500 plavalcev 25 klubov iz vse Lombardije  je preboj do medalj uspel   Žigi Šintlerju,  ki je osvojil prvo mesto na 100 prsno, ter drugo na 100 prosto, ter se dvignil na zmagovalni oder,  kjer so pustili svoje sledi že nekdanji plavalci: Gregorčič, Bola in Požun. A ni ostalo le pri njegovih medaljah, saj je za presenečenje poskrbela  Nika Todorovič z zmago v kategoriji mladink na 200 hrbtno.

Z nastopi ni razočaral niti Tim Dolanc, saj je plaval osebni rekord na 50 delfin, a po tej disciplini obnovil poškodbo  ramena, kar ga bo na žalost za nekaj časa oddaljilo od bazenov.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi  dokazali tudi naši najmlajši plavalci, ki so na kamniški Veroniki  potrdili dobro delo v plavalnem klubu. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazali  pravi obraz in dokazali kvaliteto  trboveljskega  tekmovalnega  plavanja.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top