37 let Doma upokojencev Franc Salomon

Dom na Tereziji daje svoje zavetje ljudem tretjega življenjskega obdobja že sedemintrideset let. V teh letih je že mnogo sprememb. Direktorica, Danica Hren je v svojem nagovoru vsem prisotnim med drugim povedala, da si stanovalci medsebojno pomagajo, hodijo na izlete, se kopajo v bazenu, pojejo v pevskem zboru se družijo s sostanovalci, zaposlenimi, prostovoljci in svojci. Prisotnost domačih je za stanovalce zelo dragocena. Veseli so, da beležijo dnevno okoli sto petdeset obiskov.

Ko je DUFS pridružena tudi enota v Preboldu, se z okoli štiristo stanovalci prištevajo že med večje domove. Dvesto zaposlenih, štirinajst javnih delavcev, prostovoljci in svojci skrbijo za domače počutje in krajšanje časa s toplimi besedami. Z Občino lepo sodelujejo in so veseli, da jim da kakšno pomoč, ko jih zato zaprosijo, je med drugim povedala direktorica, Danica Hren.
Vse navzoče je v imenu Občine Trbovlje pozdravil Kristijan Dolinšek in obljubil, da jim bodo še naprej ostali ob strani, se udeleževali domskih prireditev, priskočili, kolikor bo mogoče, v pomoč, ki bo potrebna. Stanovalec Edi Uranjek se je zahvalil, v imenu stanovalcev, vsem, ki jim polepšajo ure v domu in skrbijo za njihovo dobro počutje. V imenu pettisoč upokojencev je vse pozdravil Janez Malovrh in med drugim stanovalcem zaželel, da naj se imajo lepo in naj se veselijo prihajajočih dni.
V pestrem programu popoldneva so sodelovali : učenci Glasbene šole Trbovlje, otroci iz vrtca Mojca, domski pevski zborček Nohtšiht, pod vodstvom Lee Hlebec, dijakinji GESŠ, Katarinski fantje, učenci osnovne šole Tončke Čeč, pevke Društva upokojencev Trbovlje, pod vodstvom Nande Guček, ob spremljavi harmonikarja Francija Vrtačnika, mažoretke, moška vokalna skupina Un ‘s Trboul. Za tehnično podporo je poskrbel ansambel Ping pong.
Konec prireditve je bil podprt z jedačo in pijačo, ob zvokih harmonikarja Francija Vrtačnika in violinista Melhijorja Herzoga.

cb83b2b4-f43c-463e-a5eb-131a40b7f56b 55cdf3e4-04ed-4afd-9156-630ded226254

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top