36 let Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje

V sredo, 3. junija so stanovalci in zaposleni v Domu upokojencev Franc Salamon pripravili praznovanje šestintridesete obletnice doma in občinskega praznika Trbovelj.

 

Tovrstna praznovanja so stalnica, ko se na prireditvi zberejo vse generacije, od cicibanov iz vrtcev do tistih, ki štejejo že zavidljiva leta. Ob tej priložnosti so povabili medse številne goste, ki so se vabilu prijazno odzvali. Praznovanju so se med drugimi pridružili tudi direktorica občinske uprave Občine Trbovlje, Urška Poznič Goršek, člani sveta zavoda, stanovalci in zaposleni iz njihove enote Prebold in drugi.

 

Zbrane je nagovorila direktorica DUFS, Danica Hren, ki je spomnila na prehojeno pot, pohvalila stanovalce in zaposlene, posebej pa je bila vesela, da so ob tej priložnosti uradno odprli prenovljeno avlo, da bo le-ta lahko še bolj izkoriščena, saj se bodo v njej odvijale različne domske dejavnosti.

 

Za dobro počutje zbranih so poskrbeli Delavska godba Trbovlje, otroci iz vrtca Mojca, domski pevski zborček Nohtšiht, dijakinji GESŠ, Polona Majdič je zaigrala na harmoniko in Neva Bombek recitirala dve pesmi Tineta Lenarčiča, povezani s Trbovljami. Svoj igralski in pevski nastop so imeli učenci Osnovne šole Tončke Čeč. Poseben poudarek proslavi so prispevale z nastopom trboveljske mažoretke. Učenci Glasbene šole so zaigrali in zapeli. Vokalna skupina Un s Trboul je bila tudi tokrat deležna precejšnje pozornosti. V avli doma je bila odprta razstava Zdenke Cestnik, ki ustvarja svoja dela pri likovnikih Univerze za tretje življenjsko obdobje.

 

Uradnemu delu je sledilo druženje stanovalcev, zaposlenih, gostov in obiskovalcev. Duo Eveergreen je poskrbel za dobro voljo s svojimi pesmimi.

 

V domski kuhinji so za vse poskrbeli za odličen prigrizek, ki se mu ne da upreti.

 

Upajmo, da se bodo tovrstna druženja še dolgo nadaljevala. Ob takih trenutkih se pozabi na starost, saj se na dvorišču zberejo tisti v otroških vozičkih, skupaj z mamicami, do tistih, ki morajo po letih dela in ustvarjanja spet sesti na invalidske vozičke, da so laže gibljivi. Večkrat v očeh zasvetijo iskrice, ko se starejši vsaj v mislih povrnejo na nekdanje čase, mlajši pa se učijo o drugačnosti, o tem kako lahko osrečijo druge s svojim nastopom in včasih tudi samo prisotnostjo.

 

unnamed

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top