33. Špelin in Vesnin memorial v Kranju

Minuli vikend je v Kranju potekal že 33. Špelin in Vesnin memorial, v spomin na tragično preminuli, odlični plavalki kranjskega Triglava. Špele Rebolj se spominjamo po letalski nesreči na Korziki, Vesna Praprotnik pa je predčasno sklenila svojo športno in življenjsko pot v avtomobilski nesreči. Ravno zato so organizatorji izvedli tudi dve memorialni disciplini na 800 prosto in 100 delfin, kot spomin na njune izjemne dosežke.

Veliko število nastopajočih ( 413 ) plavalcev iz 6-ih držav je napovedovalo odlične nastope po tekmovalni plati, manj zadovoljstva ali pravo razočaranje pa je zopet požel sodniški zbor, ki je zaradi svojega tolmačenja pravil diskvalificiral ogromno število plavalcev, ki so tako ostali brez prepotrebnih rezultatov. Če pa omenimo še dejstvo, da je potrebno plačati vsak štart s 5 €, kar naenkrat dobimo zneske, ki plavanje postavljajo med dražje športe. Sodniki so zaradi neznanja in subjektivnih ocen, ki so bile tudi napačne, diskvalificirali veliko število plavalcev, a na naše veselje se to letos ni zgodilo našim.
Tekmovanja, ki je služilo kot pripravljalni test in vpogled na opravljeno delo, se je udeležila tudi 5 -članska ekipa trboveljskih plavalcev, ki so vsi po vrsti dokazali, da se dobro spoprijemajo s težavami, ki jih pestijo v zadnjih letih. Vsem težavam navkljub so se dostojno borili s konkurenco in plavali tudi svoje os. rekorde. Za najboljše uvrstitve je zopet poskrbel Žiga Šintler, ki se je kar trikrat povzpel na najvišjo stopničko. Zmagal je v disciplini 50 prsno, 100 mešano in 400 prosto. Pri dekletih pa je do odličja priplavala Tiatara Zupančič, ki je bila druga 800 prosto.

Odlično sta nastopila tudi Tilen Šintler in Daša Krajnc, a več kot do četrtega mesta jima zaradi ostre mednarodne konkurence ni uspelo priti. Tilen je osvojil leseno medaljo na 50 prsno, kjer mu je napaka na obratu onemogočila osvojitev kolajne, Daša pa je na 100 prsno morala priznati premoč Italijank. Potrebno pa je omeniti tudi Tilenovo plavanje na 100 hrbtno, kjer se je prvič spustil pod mejo 1 minute in vstopil v klub hrbtašev. Presenetil je tudi Tim Dolanc, ki je osvojil peto in šesto mesto na 50 in 200 prsno.

Torej, plavalci se pogumno spopadajo z recesijo v smislu samih pogojev treniranja in z optimizmom zrejo v prihodnost, ki se bo že to soboto nadaljevala v Mariboru z Božičevim memorialom.

unnamed-12 unnamed-13

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top