33. miting »Ilirije« in 9. mednarodni plavalni miting »Ptuj 2013«

Na 33. tekmovanju na starem Bloudkovem bazenu Ilirije  se je zbralo 275 plavalcev, kar iz šestih  držav (Nemčije, Italije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije) in seveda Slovenije. Klubi so se predstavili z močnimi ekipami in se borili za čim boljše uvrstitve in medalje, ter izkoristili tekmovanje, ki je dalo odgovor na trenutno pripravljenost. Z odplavanimi  rezultati v neugodnih vremenskih razmerah so bili zadovoljni, še bolj pa z osvojenimi medaljami, ki so za to obdobje spodbuda za delo, ki jih čaka na letnem bazenu.

Tega tekmovanja so se udeležili naslednji trboveljski plavalci: Nejc Kos, Marcel Urbanija, Nina Kos, Klara Volaj, Karmen Kovač, Kaja Imperl, Urška Zupanc, ter Karin Stražar.

Štiri medalje pa je bera, ki so si jih v težkih pogojih prigarali naslednji: Nejc Kos je osvojil 2 x tretje mesto na 200 prosto in 200 mešano, Karin Stražar drugo na 200 prosto in peto na 100 delfin, ter Kaja Imperl, drugo na 200 mešano  in sedmo na 200 hrbtno. Med osem najboljših so se uvrstili tudi: Karmen Kovač, peta na 100 delfin, Urška Zupanc, ravno tako peta na 200 mešano, Klara Volaj, sedma v poizkusu na  200 prsno, Marcel Urbanija, ravno tako peti na 200 mešano, ter Nina Kos, ki je bila osma na 100 prosto. Povedati pa je potrebno, da se je tekmovanje izvedlo samo v popoldanskem času, ter da so imeli plavalci možnost samo dveh nastopov.

Ob ljubljanskem mitingu pa je potekal tudi miting na Ptuju, kjer so nastopili predvsem plavalci štajerskih klubov in mlajši reprezentanti, ki so z mitingom zaključili krajše priprave v Ptujskih termah.

V konkurenci 300-ih plavalcev iz 4-ih držav, so se mitinga udeležili tudi mlajši plavalci tekmovalnih selekcij Plavalnega kluba Lafarge Cement, ki so pokazali odlično pripravljenost, katero pa bodo s treningi v velikem letnem bazenu še izboljšali.

Ob izredni konkurenci, predvsem v mlajših kategorijah, je bilo preveč pričakovati uspeh trboveljskih plavalcev, a se je zgodilo ravno obratno.

Po zaslugi Žige in Tilna Šintlerja ter Daše Krajnc, so si naši mladi plavalci priplavali tudi odličja, ki so za celjenje ran po težki zimski sezoni, pravi balzam in spodbuda za delo naprej. Poleg tega, pa so se tudi ostali plavalci iz plavalnega kluba Lafarge Cement  odlično borili, ter dosegali mesta med osmerico, kar na tako zahtevni tekmi, tudi ni od muh.

Tako je do štirih zmag v štirih nastopih priplaval Žiga Šintler in tako dokazal superiornost v svojem letniku. Zmagal je na 50 prosto, 100 prosto, 100 prsno in 100 hrbtno, Tilen pa je pripomogel k uspehu z osvojenim 3. mestom na 200 prsno in nastopom v velikem finalu na 50 prsno, kjer je bil četrti. Najboljšim v mlajši kategoriji pa je zmešala štrene Daša Krajnc, ki si je priborila drugo mesto na 100 prosto, tretje na 50 delfin, ter četrto mesto na 50 prosto v velikem finalu.

Odlično je plavala tudi Tiatara Zupančič z osvojenim petim in šestim mestom na 50 delfin in 100 prosto. Kako koristne so bile enotedenske priprave v Moravskih toplicah, pa so dokazali tudi Nika Todorovič, Jaka Jeršin in Andraž Kovačič, ki so za debele sekunde popravljali svoje osebne rekorde in se uvrščali v sredino nastopajočih.

V naslednjih tednih in mesecih pa vse omenjene, že čakajo  nove  priložnosti za dokazovanje. Kot prva bo udeležba starejših na močni  tekmi v Banja Luki, mlajši pa bodo zastopali klub na Pokalu mesta Ljubljane. Tekmovanj zadosti, le pogoji za trening v naši »kopalnici« se morajo izpolniti.

Darko Raušl, PK Rudar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top