31. novoletni pohod na Kum

Planinsko društvo KUM Trbovlje vabi planinke in planince, športnike in rekreativce ter vse ljubitelje narave 5. januarja 2013 na tradicionalni, tokrat že 31. novoletni pohod na Kum. Pohod bo ob vsakem vremenu, startna mesta bodo odprta od 6.30 dalje in sicer na mostu čez Savo v Trbovljah in v Hrastniku ter na Videncah.

Za zagotavljanje primernih pogojev za vzpon tolikšnega števila obiskovalcev bomo 5.1.2013 zagotovili zaporo lokalne ceste na relaciji od trboveljskega mostu čez Savo do Lontovža in Kuma v času od 6.30 do 10.30 ure (razen za vozila organizatorjev in interventna vozila).

Startnina znaša 2 EUR, za šoloobvezno mladino startnine ni. Pohodniki prejmejo spominsko značko za prvo, tretjo in peto udeležbo na pohodu, za deseto udeležbo prejmejo plaketo, za 20. in 30. udeležbo so dobitniki deležni posebnega jubilejnega priznanja. Vsakemu pohodniku, ki prispe na vrh, postrežemo s toplim čajem brezplačno.

Zaradi zimskih razmer, ki vladajo v tem času na pogorju Kuma, opozarjamo pohodnike na primerno opremo, predvsem obleko in obutev. Čeprav se pohodniki udeležijo pohoda na lastno odgovornost, bomo neustrezno opremljenim odsvetovali pohod že na startu.

Fotografija: Zoran Planko, fotonatečaj Trbovlje, moje mesto

LETAK

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top