30. mednarodni plavalni miting Miklavž 2021

Letošnjega mitinga Miklavž, ki je tivolski bazen zapolnil  s skoraj 400 tekmovalci, so se iz Plavalnega kluba Rudar Trbovlje udeležili: Taj Zupančič, Sara Isaković, Ariana Agrež, Pia in Teja Zore, Mojca in Špela Oberžan, Iva Knez ter Inja Zupančič. Tekmovanje je postreglo z dobrimi 300 štarti in zaključnimi  finalnimi obračuni, kar je raztegnilo dolžino mitinga na dobrih 13 ur. Sodelovalo je  20 domačih klubov.

Vsi  plavalci so več kot odlično opravili svoje nastope. Nosilcem sedanjih uspehov kluba, Taju Zupančiču, Ariani Agrež, Mojci in Špeli Oberžan, so se pridružile tudi plavalke, ki so se v prejšnji sezoni še privajale na načrtno in sistematično vodene treninge. Predvsem je potrebno pohvaliti Ivo Knez, Injo Zupančič ter Tejo in Pio Zore. In prav slednja je v zadnjem obdobju prikazala ogromen napredek , saj se redno uvršča med najboljše v kategoriji ml. deklic. Nikakor ne smemo pozabiti Sare in Teje, ki se prebijata med boljše v kategoriji kadetinj.

Nad  pričakovanji so svoje nastope v vseh disciplinah upravičili vsi omenjeni in le veselimo se lahko prihajajočih tekmovanj. Tako so vse korektno opravljene nastope zaključili tudi z občutnimi  popravki svojih osebnih dosežkov.

Taj je nastopil na 100 metrskih razdaljah v vseh štirih disciplinah. Kot  univerzalec in  (ne) specialist v posameznih disciplinah je v vseh štirih nastopih osvojil odličja. Zmagal je na 100 hrbtno, ter bil drugi na 100 prosto, prsno in delfin in se s tretjim časom v seštevku rezultatov uvrstil v večerni finale na 200 mešano. In ravno v tej disciplini prikazal svoje odlično znanje plavanja in prehitel vse konkurente z ogromno razliko. Druga najuspešnejša je bila Ariana, ki si je priborila zmagi na 50 prosto in 100 delfin ter drugo mesto na 100 prosto in tretje na 50 delfin.

Naslednja zbirateljica medalj je bila pri mlajših deklicah Pia Zore, ki se je, kot smo omenili, čez noč prelevila v eno najboljših mlajših plavalk v Sloveniji. Zmagala je na 50 in 100 hrbtno, ter bila 2 x druga na 50 in 100 prosto.

A plavalke se z bero medalj niso zadovoljile in na račun Mojce in Špele Oberžan povečale število za 3. Špela je osvojila pri ml. deklicah dve bronasti medalji na 50 in 100 delfin, Mojca pa se je pridružila Ariani na stopničkah v disciplini 100 delfin. V seštevku 4 – ih rezultatov iz štirih tehnik pa sta se poleg Taja, tudi Mojca in Špela uvrstili v veliki finale na 100 in 200 mešano, kjer sta obe osvojili nehvaležno četrto mesto.

Po izrednih nastopih naših, pa jih že ta vikend čaka novo tekmovanje v Mariboru z Božičevim memorialom.

 

Martin Raušl, trener PK Rudar Trbovlje

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top