3. koncert mednarodnega festivala Štiglc – Grilčk

Duo Iki-Bim-Bes kot duo deluje že od leta 2005. Svoje znanje sta izpopolnjevala na različnih seminarjih pri profesorji kot so Anton Črnugelj, Gruber & Maklar DUO, Paller itd. Leta 2008 sta se udeležila državnega tekmovanja (TEMSIG), na katerem sta dosegla zlato priznanje, II. nagrado, ter nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe (T.Takemitsu-Bad Boy). Leta 2011 pa sta ponovila dosežek na državnem tekmovanju (TEMSIG), kjer sta dosegla zlato priznanje, II. nagrado, ter nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja (J.Novak-Afrodita).

Martina Jerinić:

Kitaristka Martina Jerinić se je rodila 4.3.1991 v Trbovljah. Nižjo glasbeno šolo je obiskovala v Trbovljah pri profesorici Ani Kralj. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo pri profesorju Igorju Sajetu. Sedaj je študentka tretjega letnika Akademije za glasbo v razredu Tomaža Rajteriča.
Med šolanjem se je trikrat udeležila na Tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije (2003-srebro, 2006-bron, 2009-srebro), trikrat na mednarodnem festivalu v Murski Soboti (2005-srebro, 2006-bron, 2008-srebro) in dvakrat na Evropskem tekmovanju Europeo Concorso di Chittara Gorizia v Italiji. Zelo uspešena pa je bila v kitarskem duu z Emirjem Ibrakičem, kjer sta prejela dve zlati plaketi in dve drugi nagradi. Prvič leta 2008 pod mentorstvom prof. Jerka Novaka in drugič pod mentrostvom prof. Tomaža Rajteriča.
Izobraževala se je na mojstrskih tečajih pri različnih profesorijih, kot so Christian Gruber, Peter Maklar, Jens Wagner, Thomas Offermann, Boško Radojković itd.

Emir Ibrakić:

Kitarist Emir Ibrakić se je rodil 11.10.1990 v Trbovljah. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval v Trbovljah pri profesorici Ani Kralj. Izobraževanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu profesorja Jerka Novaka, ki ga je z maturo uspešno zaključil. Trenutno je študent drugega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Tomaža Rajteriča.
Udeležil se je treh Tekmovanj mladih glasbenikov Slovenije. V kategoriji kitarski duo (Martina Jerinić) je prejel dve zlati plaketi ter dve drugi nagradi(2011, 2008), ter v kategoriji solo kitara, kjer je prejel srebrno plaketo (2009). Sodeloval je tudi na mednarodnem tekmovanju Mörski festival Murska Sobota, ter osvojil srebrno nagrado (2008) ter zlato(2010). Prav tako pa je bil uspešen tudi na Evropskem tekmovanju Europeo Concorso di Chittara Gorizia, ter prejel bronasto plaketo (2006) in zlato plaketo (2010), v kategoriji kitarski duo pa srebrno plaketo (2011).
Sodeloval je v mnogih komornih zasedbah, ter v kitarskih orkestrih. Nepogrešljiv člen pa je bil prav tako v Orkestru mandolina Ljubljana.
Izobraževal se je na mojstrskih tečajih pri različnih profesorjih: Istvan Römer, Christian Gruber, Peter Maklar, Stefano Viola, Krzystof Pelech, Damjan Stanišić, Vojko Vešligaj, Marcin Dylla itd. 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top