27. plavalni miting za “Pokal mesta Celje”

Sezona plavalnih tekmovanj se je začela že pred dobrim mesecem dni, a se je večina plavalcev Plavalnega kluba Lafarge Cement ta vikend (17. 11. 2012 in 18. 11. 2012) v Celju prvič pomerila s konkurenco. Tekmovanje je potekalo v dveh dneh, tako, da so v soboto nastopili kadeti, mladinci in člani, v nedeljo pa so imeli tekmovanje za kategorijo dečkov in mlajših dečkov. 

Mitinga  so se v soboto udeležili naslednji plavalci: Sara Dvorjak, Kaja Imperl, Nina Kos, Karmen Kovač, Klara Volaj , ter fantje Nejc Kos, Tilen Šintler ter Žiga Šintler, ki je zaradi mladosti v soboto plaval izven konkurence.

Ob že znanih problemih z zimskim bazenom, ki že šesto leto tarejo ne samo trboveljske plavalce, temveč vse trboveljske občane, so plavalci z doseženimi rezultati na tem mitingu zadovoljili sebe in trenerja in celo presegli vsa pričakovanja. Upoštevajoč vse okoliščine in  delovno vnemo na  treningih, so s tem, ko so se enakovredno kosali z vrstniki, nakazali boljše dosežke v bližnji prihodnosti, ko bodo v pravem tekmovalnem ritmu.

V konkurenci 600 plavalcev iz vse Slovenije in Hrvaške, so kljub zmanjšanem obsegu treninga in slabim pogojem vadbe v Hrastniku, dosegli več od pričakovanj! Ne samo, da so popravljali svoje os. rekorde, pač pa so se uvrščali tudi med 8 najboljših, kar je pri sedanjem razvoju plavanja velik dosežek!

Kot že rečeno, so se v soboto merili v vseh olimpijskih disciplinah in vseh tehnikah (50, 100, 200, 400 in 1500 prosto ), v nedeljo pa so se mlajši pomerili  v  50, 100 in 200-metrskih razdaljah, ki so za večino mlajših tudi optimalna obremenitev.

Tako je za najvišjo uvrstitev v soboto  poskrbel najstarejši a še vedno mlad plavalec Nejc Kos , ki je dosegel 4. mesto na 1500 prosto, ter 5. mesto na 400 mešano, ter s časom pokazal na solidno izhodišče za prihajajoča tekmovanja.

8. mesto na 200 prsno si je priplaval Tilen Šintler , a je plaval v konkurenci starejših.

Z nastopi v prav vseh disciplinah pa presenetil  sebe in trenerja, ter popravljal osebne rekorde iz lanske sezone za debele sekunde! Na 200 mešano, kar za 27 sekund!

Tudi dekleta so odlično opravila svoje naloge in se z izboljšavami os. rekordov uvrščala med osem najboljših. Nina Kos je osvojila 6. mesto na 800 prosto, Karmen Kovač je bila 7. na 100 delfin, ter Klara Volaj 8. na 200 mešano, a z rezultatom, ki ji je prinesel najvišje število točk pri dekletih.

Kot že rečeno, pa so se v nedeljo pomerili mlajši dečki in deklice in ravno tu je naš klub zasijal, po zaslugi Žige Šintlerja , kot v najboljših časih. Saj kot pravijo: »Kar te ne ubije, te okrepi«, misleč ta izrek, kot preživetje kluba kljub temu, da se mu je z zaprtjem bazena v Cementarni obetal klavrn konec. Toda  zaskrbljujočem stanju v občini navkljub, kjer je plavalna pismenost padla z 90 na 60 %, je trboveljski plavalni klub Lafarge Cement  najmočneje viden na zemljevidu športne Slovenije. Ne samo, da je olimpijka Tjaša Vozel naš proizvod, imamo talente njenega kova, ki bodo v bodočnosti krojili vrh našega plavanja. Prav gotovo je to že prej omenjeni Žiga Šintler, ki si je v štirih nastopih priboril 3 zlate medalje, ter eno srebrno. Zmage je dosegel v disciplinah 100 prosto, 100 prsno, ter 200 prosto, drugo mesto pa je dosegel na 50 delfin.

Med osem najboljših v konkurenci deklic sta se uvrstili tudi Živa Brglez in Karin Stražar. Živa je osvojila 6. mesto, Karin pa je bila osma. Obe  v disciplini 100 delfin.

Nikakor pa ne moremo mimo naših najmlajših. Daša Kranjc , 2 x 5. mesto na 100 in 200 prosto in 7. na 100 mešano je zavidanja vreden dosežek, ter nastopi Tie – Tare Zupančič, ki je še leto mlajša od najmlajših in bodo njeni rezultati  pravilno  ovrednoteni šele v naslednjem letu.

Odlično so plavali tudi Jaka Jeršin, Nika Todorovič in Andraž Kovačič , in s tem postavili solidne temelje za prihodnost trboveljskega plavanja. »Klic za bazen vpijočega v puščavi«!

Zimska tekmovanja se bodo nadaljevala prihodnje tedne s Božičevim memorialom v Mariboru in pa z nastopi mlajših na Miklavžu. Seveda pa vsi ljubitelji plavanja ne bomo zamudili televizijskih prenosov iz Evropskega prvenstva v kratkih bazenih, ki se začne ta četrtek. Stiskali bomo pesti  za našo Tjašo Vozel in seveda za vse slovenske reprezentante.

Avtor: Darko Raušl, PK Lafarge Cement

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top