27. nočni pohod na Mrzlico

V soboto 8. decembra 2018 so marljivi člani planinskega društva Trbovlje že sedemindvajsetič izvedli tradicionalni nočni pohod oziroma srečanje na Mrzlici. Ker na ta večer, najmlajše pohodnike, ki takrat pridejo na Mrzlico, obiščeta Miklavž in Parkelj, so ga ljudje poimenovali tudi Miklavžev pohod.

Vreme je bilo letos pohodnikom naklonjeno,saj ni bilo snega in je bila zato pot bolj varna. Prireditve se je udeležilo okrog 700, pretežno mladih, planink in planincev pretežno iz Savinjske doline in Zasavja. Otrokom je Miklavž, kot nagrado za prehojeno pot do koče na Mrzlici, razdelil zaslužena darila.

Za zaščito pohodnikov pred vetrom in mrazom, so planinci PD Trbovlje, pred domom, postavili velik šotor ter skupaj z oskrbnikoma poskrbeli tudi za toplo hrano in pijačo. Za varnost in prevoz so poskrbeli člani gorske reševalne službe iz Litije in gasilci iz Trbovelj.

Prireditev je v celoti uspela, zato vse ljubitelje narave, še posebej najmlajše, že sedaj vabimo na ta zabaven pohod tudi v naslednjem letu.

V sklopu opisane dejavnosti Planinskega društva Trbovlje pa je dne, 6.12.2018, Miklavž tudi letos obdaril najmlajše bolnike v pediatričnih ambulantah in na oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje, ter jim tako vsaj za trenutek polepšal dan.

Bojan Gorjup

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top