26. mednarodni plavalni miting Memorial Toneta Božiča 2016

Mariborski Plavalni klub Branik je organiziral, letos že 26., Božičev memorial. Tekmovanje je namenjeno najmlajšim skupinam tekmovalcev, vse tja do kategorije kadeti. Organizator je privabil približno 320 plavalcev in plavalk, iz 12. domačih, ter enega avstrijskega kluba.

Iz Trbovelj, so se mitinga udeležili naslednje plavalke in plavalci: Nika Todorovič, Titara Zupančič, Brina Rozina, Lovro Koncilja, Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič in Mark Milar.

Kljub meglenem in dolgočasnem vremenu pa so naši plavalci odlično opravili svoje poslanstvo. Vseh sedem palčkov je pridno plavalo, ter tako od skupno 32 nastopov, kar devetnajstkrat postavilo svoje najboljše dosežke. Za odličja je žal zmanjkalo malce moči in športne sreče.

Vidnejše uvrstitve posameznikov so 13. in11. mesto Nike na 50 delfin in 100m hrbtno, 19. mesto Brine na 50 prsno, Lovro si je priplaval dva deseta in eno deveto mesto v disciplinah 50 delfin, 100 prosto in 100 hrbtno. Omeniti velja še suvereno nastopanje mladega Taja, ki je kar tri svoje nastope zaključil tik za prvo petnajsterico, enkrat na 16. in dvakrat na 17. mestu. Svoje nastope je brez diskvalifikacije zaključil tudi Mark, njegov najboljši dosežek pa je 22. mesto na 50 delfin. Najbližje stopničkam, na četrtem mestu, sta tekmovanje zaključila Jan in Tia. Oba v disciplini 50 delfin, Tia pa še na 100 prosto.

Naslednji teden plavalce čaka podobna preizkušnja v Ljubljani. Štirje starti in vse štiri plavalne tehnike, ki kaj hitro pokažejo sposobnosti in pripravljenost plavalca.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top